joi, 6 august 2009

Ei, si daca n-ar fi fost medicinisti, poate nu l-ar fi ciopirtit

Zic. Dar stiau cum, sa taie, sa despice, sa aplice, sa faca ce au facut. Chestiunea imi aminteste de Roxana Calin(la anul iese din puscarie). Ambele mediciniste, premiante, foarte serioase si pasionale.... asa cum sunt ele. Tragica poveste. Caile amorului sunt murdare de singe. Stau si ma intreb: cum ai fost in stare sa tratezi vieti, sa salvezi, si in acelasi timp sa ucizi. Eu am mai spus acest lucru, dar cred ca , pentru profesori, si medici, primul examen ar trebui sa fie unul psihologic. Si cel mai serios. Proba eliminatorie, fara a putea fi contestata. In unele tari mai civilizate se practica aceasta metoda, care, in primul rind aduce multe beneficii atit pentru 'subiect', cit si pentru ceilalti. In ce-l priveste pe bulibasa serios si moral.....

8 comentarii:

 1. foarte interesant comentariul tau ...
  este intr-adevar foarte greu de inteles cum au fost in stare sa trateze oameni , sa salveze , si in acelasi timp sa si ucida !!!
  proba psihologica ar trebui sa fie prima pe care sa o "treaca" acesti "studenti" ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Mdea, din cauză că îl iubeam pe ciumpalac, m-am luat după el şi am dat şi eu cu bisturiul pe moşneag. M-a orbit amorul...
  Pentru crime de genul ăsta, ar trebui pârnaie pe viaţă. Şi da, examinare psihologică ciclică sau cum să îi mai spun, pentru medici - remember cazul Ciomu, printre altele. Aşa cum dau şi mecanicii de locomotivă sau piloţii de aeroplan. Iar la magistraţi, examene la pungă, periodic.
  Eh, utopii de caniculă...

  RăspundețiȘtergere
 3. Subiectul in cauza este fara comentarii!!!!!!Meseria practicata de studenta si exploatata de prietenul sau pestele ei spun cat de jos au ajuns oamenii pentru a castiga niste bani,care la urma urmei nu le mai folosesc la nimic in momentul de fata....vor sta destul dupa gratii si vor deveni si mai rai intr-o astfel de ambianta,loc in care se aduna toate lepadaturile de pa fata pamantului...vor avea suficient timp pentru a medita la fapta odioasa savarsita...

  RăspundețiȘtergere
 4. ..vieti mutilate, strivite de nebunia acestei lumi. Acest caz este un 'avertisment' pentru alti tineri, care si-ar fi putut implini un vis.Merci, o zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. @ domnul Cristake, da, il iubea pe 'ciumpalac' si a dat cu cutitul in 'mosneag' , dar uite, rima e sinistra, si plina de singe. Trist. Merci, o zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 6. @mihaizzz, este un punt de vedere. Doua. Poate ca unele comisiisi si comitete ar trebui sa se autosesizeze, pentru ca astfel de fapte sunt o consecinta directa a lipsei lor de activitate. Merci Mihai , o zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 7. stii ca si eu ma gandeam la asta, mergi la un medic si te gandesti "ce-o fi facut in trecut?" acu' si la altii incepi sa te gandesti dar macar nu mergi la ei ;-)

  RăspundețiȘtergere
 8. ...nu (mai) mergi, in fine. Ei, sunt convinsa ca nu esti un barbat atit de temator..seara placuta!

  RăspundețiȘtergere