marți, 8 septembrie 2009

China mon amour!

Nu credeti?! Diaconescu a fost invitat la Beijing, de Beijing, intr-un dialog ..bilateral, tovarasesc, cu urmari amicale si pe termen lung. 60 de anisori de tovarasie intre Romania mea si China lor, prilej de duceri aminte, multumiri, semnari de contracte, discutii de taina, care de care mai interesante si relevante. Daca pe un portal B2B, din orice regiune doriti dvs, nu era...picior de chinez, pina citeva luni, acum sunt zeci de pagini de companii din China, in orice zona economica, in orice domeniu. Am intreba, mai in gluma, dar nu-i de gluma: cu ce ocazie la Beijing?! Raspunsul este dat de..oficialul site al MAE-ului, care zice asa-poftim limbaj :'Şeful diplomaţiei române va avea convorbiri aprofundate cu omologul chinez, domnul Yang Jiechi, asupra problematicilor bilaterale şi temelor de actualitate internaţională şi va avea întâlniri cu membri ai structurilor de conducere pe linie de stat şi parlamentară'. Acum, zic si eu ca..un membru, doi-trei.........dar, cind vine vorba de plural(ul) (articulat)...chinezii sunt mai numerosi, si mult mai iuti. Pina si la comunicare. Eu tot curioasa sunt: de ce s-a dus Diaconescu la Beijing?!

2 comentarii:

  1. Hăăă! Eram spăriet acu', că nu ştiam care Diaconescu o fi fost la Beijing - venerabilul Ion Diaconescu sau "argintul viu", Dan Diaconescu Teveu. Că pe miniştri îi reţin doar când e vreo boroboaţă.
    Eh, sunt sigur că a avut ce discuta Cristinel acolo, mai despre gin-seng, mai despre feng shui, despre pusul murăturilor (că e sezonul) în vase Ming şi, de ce nu, despre "Sora 13" sau "Biciul fermecat", mama respectiv tata lui Jet Li. Ca să nu mai pomenesc despre creioane şi ascuţitori, tenişi şi tricouri sau geamantane de transport în comun care să aibă euro3.

    RăspundețiȘtergere
  2. ..daca ai prin casa vreun creion 'made in romania' sa il pastrezi! Daca Diaconescul- ministru negociaza bine, scoate 'geamantanele de transport in comun' si mai ieftine. Merci, seara placuta.

    RăspundețiȘtergere