vineri, 26 iunie 2009

A murit si Michael Jackson

joi noapte, in urma unui stop cardiac. Numit si Regele muzicii popp , Michael Jackson a stiut sa se faca iubit de fanii unei intregi lumi, a fost unul dintre artistii cu cele mai mari vinzari de albume. Artistul urma sa sustina un concert pe 8 iulie, pentru care,nu a mai fost timp.

joi, 25 iunie 2009

'Reporter special' vorbeste simbata despre' Mafia executarilor silite'

Emisiunea 'Reporter special' difuzata pe Antena 3 simbata are un subiect de mare actualitate: Mafia executarilor silite. Este realizata de domnul Stelian Muscalu si a a primit Marele Premiu APTR -2009. Cind toata lumea se invirte in jurul unui program numit'prima casa' iar listele cu bancile 'intelegatoare' cu clientii sunt pe masa presedintelui tarii, 'Reporter special' vede lucrurile altfel. Altfel si foarte important!

marți, 23 iunie 2009

Si in sfirsit a plouat! Sau despre harnica furnica


Seceta mare...era nevoie de apa. Daca ploua taranului ii rodeste tarina, iar boierul cumpara mai ieftin. Si maninca mai sanatos. Eco. Dar taranul nu mai munceste tarina, nu mai are bani de arat pogoanele lasate din neam, si cu care s-a pricopsit dupa '89. Mii de hectare sunt necultivate, lipsa sistemelor de irigatii, lipsa subventiilor, si alte asemenea lipsuri... iar taranul cultiva cum poate si doar pentru ai lui, pentru familie. Daca prisoseste, vinde la piata, nu, nu el, un intermediar, care mai pune inca atit peste pretul platit. Un intermediat care este bun negociator, ia pe mai nimic si vinde cum stim. Ei, si uite asa, vestile 'rele' despre vreme sunt din ce in ce mai rare, clima se incalzeste, criza se adinceste, taranii imbatrinesc iar fiii lor nu mai locuiesc de ceva timp in sat.
p.s. dintre furnicutele stiute am ales furnica-taran, ar mai fi furnica-fermier, furnica-manager, furnica-investitor...

luni, 22 iunie 2009

Despre newsletere si week end



Cum ar spune unii, inca nu am atins virful crizei. Dar am fost in week end. Nu? Luni fiind , pina la orele 10 nu am primit nici un newsleter, nici macar un spam, nici un..bonjur-online. Catre orele 12, au inceput sa vina: sfin, capital si suratele lor online. Cam ciufulite, nearanjate, somnoroase, betivite, cu stiri vechi si unul-doua editoriale trase de par si mahmure. Ei, acum ca tot am scris despre asa rusine, sa mai repet. Cui folosesc aceste vechituri? Informatiile vechi, pe care nu te-ai obosit sa le ...arunci! Nici macar imaginii tale, de serios jurnal online. Nu ma intereseaza sa mai stiu cum se numara voturile la euro..pacatoasele alea, nici ca s-a 'intimplat' vreo chestie televizata simbata, pentru ca, ghinion, pina si eu am pus mina pe telecomanda sa vad , macar stirile. De obicei, dupa orele 16 voi primi alertele, cu ce se mai intimpla 'important', cite 5 alerte pe zi, asa sa nu lase clientul fara lecturi. Concluzia mea: daca voi aveti week end, mai bine scrieti cum ati petrecut, ar fi o chestie de ...mare actualitate.

duminică, 21 iunie 2009

Astazi este duminica Sfintilor Romani


Ce am putea cinsti in aceasta zi? Insasi istoria poporului roman, pe aceia care au trait intru curatie, dreptate, smerenie, cuvant. Pe aceia care nu s-au temut ca isi pierd viata, dar s-au temut sa nu isi piarda sufletul. Pe aceia care , nestiuti de oameni se vor fi rugat si pentru noi, iar truda lor a ajuns la Tronul Domnului. In aceasta zi putem cinsti pe cei care au trait in sfintenie, in onoare, care si-au iubit neamul. Nu este putin lucru sa te poti ruga pentru altii, pe care nu ii cunosti, sa te sacrifici pentru ca, 10 generatii mai tirziu urmasii sa poata vorbi limba romana, sa poata spune ca sunt crestini-ortodocsi. Pe acestia ii cinstim astazi, intru smerenie.

sâmbătă, 20 iunie 2009

Esti concediat!

I s-a spus direct:' de miine nu mai vii. Sa treci pe la contabilitate.' Fara alte introduceri. Nu stie decit ca sefu nu mai are comenzi, ca n-au mai venit clienti. Nu i s-a vorbit niciodata de viitorul societatii, despre cit de important este el ca angajat, despre faptul ca ar trebui sa fie mindru, sa simta ca societatea unde munceste este o a doua familie, iar familia de acasa sa se bucure ca..uite ce viitor profesional are el. Copiii lui nu au fost niciodata sa vada cum este la tati la servici , stiu doar ca tati vine suparat si ei trebuie sa nu faca galagie sa nu-l supere pe tati. Compania unde 'tati' a lucrat are in jur de 50 de salariati. Managerul aceste companii este si proprietarul ei, mai bine zis e o afacere de familie. Managerul nu are o pregatire profesionala in domeniul in care isi desfasoara activitatea, a pornit afacerea pentru ca asa a mers, asa au facut si ailalti si uite asa a facut el si casa si vila, din afacerea asta. Stilul lui de manager este urmatorul : tu faci cutare lucru, pina la ora X, daca nu, nu mai am nevoie de tine, am la poarta inca 50!Eu stiu cel mai bine ce trebuie sa fac, nu ma inveti tu pe mine! Da, un fel de 'esti concediat' al lui Donald Trump. Diferenta e ...mare.

miercuri, 17 iunie 2009

Romanian business: www.romania.gov.ro,

iete! Data de lansare portal:16.06.2009. N-au prins diacriticele, nu e de bine. Saracie mare! Inceputa cu e. Adica e-saracie. Scriu si spun, sa fie o noua rubrica: e-saracie! De la e-romania cu o baritai sigla a ministeruluicomunicatiilorsisocietatilorinformationale. Daca nu ma credeti, accesati http://www.romania.gov.ro/ sa vedeti cum si in ce hal ne prezentam lumii. Nu ai bani sa angajezi persoane competente?! Cit costa tarisoara acest minunat proiect? O nimica toata. Ca imagine? Mult. Cine raspunde de proiect? Am vazut si un sondaj, pe http://www.capital.ro/, cu privire la acest site, rezultate catastrofale! Rusinica!

Daca online nu e, nimic nu e!


Chiar asa. In vremuri aprige de criza, onor cetateanul ce sa faca? Sta pe net. Nu sta?! O mare oportunitate: criza financiara. Fa din perioada asta una de care sa-ti amintesti cu placere, ca de un triumf. Personal, profesional, cum vrei. Nu da marketingul afara din 'casa'!!!! 'Jurnalele nu mai au cititori'-stiam!, cum tot asa am citit articole care vorbeau despre mutari pe online de acum 1 an. Decizii firesti, care tin de adaptarea la piata, de tehnologie si de inteligenta. Ei, si cu tot acest...travaliu, gasim spre informare articole vechi, al caror public nu mai exista. Vedem siteuri ale unor companii care nu au mai actualizat informatiile de multi ani, siteuri care nici nu ofera clientului prea multe informatii. Adevarat este faptul ca sunt perioade cind efortul si creativitatea sunt turate la maxim. Iar o intrebare , auzita azi, chiar m-a mirat: unde iti faci concediul?!

marți, 16 iunie 2009

Pe locuri, fiti gata, start! 'The Land of choice'!

Pe print, TV, outdoor, internet si spatii neconventionale.
Parerile sunt impartite, pro si contra. In functie de ..interese, grupuri, preferinte, stiluri, opinii, care de care mai importante. Sunt curioasa ce impact va avea aceasta campanie si de ce nu, cum ar putea arata urmatoarea.



luni, 15 iunie 2009

Eminescul nostru


pleca din aceasta lume la 15 iunie 1889 in jurul orei 4 dimineata.
Sa cinstim cum se cuvine aceasta zi. Cu smerenie si recunostinta. Sa nu facem din aceasta zi un prilej de intilniri fripturistice si izmeneli televizate.
Va invit sa ascultati Melancolie, in interpretarea actorului Ion Caramitru

duminică, 14 iunie 2009

President offffff Romania declara oficial: 'recesiune!"


Astazi, la sedinta de Guvern. Adica nu mai cinta la unison cu Isarescu-Guvernatorul. Nu ne putea spune acum citeva zile, ca era prins cu afaceri de familie, cu campania lui fiisa, cu partidul pe care-l alinta. Dar azi a spus-o. Ar fi bine sa stim, asa, intre doua meciuri politice. Pina la alegerile prezidentiale, sa vedem cine e seful! Sa vedem ce carti are el, sa stim cu cine votam. Sa ne intre in cap, cum mai stie acest President sa comunice. Sigur vom vedea ceva mutari pe piata, inclusiv intre 'capii' finantistilor. Afacerile noastre, banutii nostri-vorba lui nenea Iancu. Bani pentru plata salariilor???? Pai, nu vrei tu, sa ne angajezi pe toti la stat, domnule Presedinte ????

vineri, 12 iunie 2009

Un dar pentru trecatorii-cititori

...cu drag, a dvs. Ioana

Front office-ul naibii !

Si ce zimbet are domnisoara care' locuieste' acolo! Care 'vinde'. Are o grimasa, seamana cu un personaj din Mizerabilii. Face asa in mod automat, de ceva ani, asa incit acum aduce cu un rinjet de felina rasarit intre niste riduri adinci. Isi infinge privirea in ochii tai si tot spera sa te convinga sa cumperi..sa intrebi. Pentru ca de aia sta ea asa , de aia zimbeste ea cum a pus-o seful ei, de aia are si ulcer si varice, de aia are si picioare umflate, de aia are un statut profesional pe care nu-l invidiezi, de aia te injura si ea. Mascat, in gind, pe fiecare vizitator care nu cumpara, care o admira ca pe un obiect, care o scoate din sarite. Injuratura ei nu se vede, nici n-ai banui ca iese imediat de sub un ' cu ce va pot ajuta?' Ea se numeste Dana, asa scrie pe ecuson. Dana si mai cum, nu stiu. Dana. Poti sa-i spui Dana-nu conteaza. E pusa acolo ca un obiect si asa se si simte.

joi, 11 iunie 2009

Unirea Urziceni-campioana de Romania. La fotbal


Ei, un vis al multora care nu au la...inima fotbalul, gramezile de bani ale fotbalistilor, aerele de vedeta, vedetismul, cine cu cine paseaza si cine e la televiziunea nu stiu cui unde face mare rating.
Ei, uite cum se 'scrie'istoria si ce joc de glezne trebuie sa ai pentru te bucura de asa o imagine si de asa o simpatie. Bravos! Unirea Urziceni, ne-ati razbunat. Copios.

vineri, 5 iunie 2009

5 Iunie si Ziua internationala a mediului



sarbatorita din 1972. Proiecte, intilniri, echipe pregatite temeinic sa 'faca curatenie'. Musai azi! Miine nu mai este 'ziua de curatenie' si de mediatizare, nu mai filmam echipaje ecologice , curajoase, care dau piept cu spiritul de gospodar si cu mizeriile unora. Unii au spus ca..trebuie sa vina Garda de mediu sa amendeze, altii ca Primaria trebuie sa faca, sa stie. Iar micutii copilasi ar trebui invatati in scoala, ba nu in scoala, in familie. Si acolo, in familie, cine sa ii invete? Daca tasu scrumeaza pe strada si tot acolo arunca ce arunca , sa nu faca si el la fel? Sa faca, ce, nu sunt platiti aia sa stringa gunoaiele? Iau o groaza de bani! De ce sa stea? Din toamna toamnei vor incepe si impaduririle... Nu, nu era vorba de alegeri, era vorba de voluntariat . Voluntariat? Cine mai face voluntariat?! Pen'ce? Asa, mai schimba omul, il mai educa, mai'socializeaza' vorba unora.

miercuri, 3 iunie 2009

Prietena mea- Reclama Outdoor


De ce ea? Tocmai ea? E maaaare! Iti patrunde retina, iti intra-n minte instantaneu. Nu o poti evita! N-are legi, nu o asezi unde si cum vrei, sa o poti ocoli. E vizibila! Spune tot, stie tot, dintr-o privire iti suiera:' eu sunt! Am un brand si o poveste pentru tine! Numai pentru tine', chiar daca spune in acelasi timp multora acelasi lucru, ea e aici. Poate ii admiri eleganta, stilul. Are si o poveste care nu se vede, a ei. Este un tovaras tacut de o tigara.

luni, 1 iunie 2009

1 iunie-Ziua internationala a Copilului

A protectiei copilului. Anul acesta a 'picat' in campania (euro)parlamentarelor. In ciuda promovarii nonvalorilor, a destrabalarilor si alergarii dupa rating, copiii acestei tari sunt isteti, frumosi si mult mai inteligenti decit am fost noi la vremea aceea. Asa este firesc, sa evoluam. Ma intreb, daca aceasta tara este pregatita sa educe, creasca si sa le vegheze acest drum. Adica are programe sociale, are o legislatie potrivita si europeana, are norme si valori, are ..mai pe intelesul meu, discernamint. Sa nu se transforme intr-un 'parinte' caruia i se ridica dreptul de a fi parinte. Caruia sa ii spuna alti'parinti' europeni ca nu stie, nu face, nu ii pasa. Imaginea cresterii si educarii unui copil, poate fi si imaginea tarii caruia ii apartine acest copil. Nu se poate vorbi doar de fonduri-mereu insuficiente- ci de dragoste si responsabilitate. Cui vom da socoteala? Multora, de la cele 'vazute' la cele 'nevazute'. Daca urmarim statisticile vom vedea ca: rata mortalitatii infantile este in crestere, rata natalitatii stagneaza, numarul casatoriilor este in scadere, numarul divorturilor este in crestere, iar populatia Romaniei imbatrineste urit! Va place cum sunt tratate persoanele virstnice? Cum sunt umilite?! Ce ii putem promite unui copil, asa incit mai tirziu sa nu-si intoarca privirile mirate si sa spuna:m-ai mintit!