marți, 21 decembrie 2010

Germania si Franta zic NU Schengen pentru Romania

Deocamdata. Romania reclama,  politicienii romani  au ridicat glasul , motivind in fel si chip. Ilegal, imoral, neconstitutional..nedrept oricum. Ei, cum sa ni se' intimple ' o asa rusine taman noua...Noi care...Noi care...Si dintr-o data suspectam partenerii nostri europeni la tot felul de scenarii legate de fonduri, manevrabile  catre alte directii mai putin vizibile. Nedestinate noua. Motivele invocate de ei : coruptia , carente pe justitie si criminalitatea organizata. Cit priveste..criminalitatea organizata, ma simt mai bine in Bucuresti decit in metroul parizian....si nu tocmai Franta ar trebui sa vorbeasca /sa dea lectii la acest capitol. Insa, toata chestiunea va fi pusa pe seama unei proaste guvernari, ca si cind s-ar putea rezolva chestiunile doar in citiva ani...vreo 21 . Doamne si cita nevoie avea tarisoara mea ...tocmai acum. 

2 comentarii:

  1. Dar eu nu cred ca aceasta decizie a fost o mare supriza...cel putin nu pentru romani. Sunt multi cei care au anticipat aceasta decizie (ma numar printre ei daca iti aduci aminte).

    Eu nu cred ca este un mesaj politic asa cum se comenteaza zilele astea, sau ca e vorba de devierea unor fonduri catre alte zone. De fapt cred ca e un mesaj ca si-au dat seama ca s-au "intelepat" cu admiterea noastra si a Bulgariei in UE si ca nu sunt dispusi sa ne faca egalii lor din toate punctele de vedere atata timp cat noi doar ne facem ca facem ceva ca sa recuperam decalajele (de multe ori enorme) in privinta nivelului de trai si dezvoltare economica, de civilizatie etc.

    Sincer vorbind toti ne asteptam si in sinea noastra le si dam dreptate pentru decizia luata, pentru ca ne stim cu o foarte mare musca pe caciula...

    RăspundețiȘtergere
  2. ..da, nu suntem egalii lor decit din punct de vedere cultural. Economic, nu, social, nici atit.

    RăspundețiȘtergere