luni, 24 ianuarie 2011

24 ianuarie -fericita zi a unirii Principatelor Romane


Pentru ca asa a fost sarbatorita atunci, in 1859. Cind Alexandru  Ioan Cuza a fost ales Domn al Principatelor Romane. In 2011 Romania trece altcumva printr-un 24 ianuarie. Isi manifesta din plin frustrarile economice si sociale in fata oamenilor politici, a unora. Inca o zi istorica, in care manipularea si-a atins tinta. Prilejul de bucurie al romanilor, transformat intr-unul de ura. Suntem mult mai pasnici fata de toti vecinii nostri, daca privim obiectiv istoria. Dar avem gura proasta, tot un cusur. Romanul se infurie si striga, huiduie, isi pune poalele in cap, uita de ce a venit si uita cine este. De fapt, uitam cine suntem cu adevarat. Un popor nobil, care n-a migrat, n-a cucerit teritorii care nu i-au apartinut, un popor  care n-a domnit-subjugind-alte neamuri, care nu s-a razboit cu alte neamuri decit pentru propriile-i teritorii care i-au fost luate. Da, romanii sunt un popor nobil, numai ca, la zi de sarbatoare ii cam ia gura pe dinainte si isi striga oful. 

4 comentarii:

 1. Unii "analisti" considera calitatile pe care le-ai enumerat drept slabiciuni, nu semne de noblete! Uita ca fac parte din acest popor. Ei sunt cei alesi mai presus de mama si de tata!

  RăspundețiȘtergere
 2. ..aceste calitati ne fac sa fim inca e harta lumii.Multumesc, o seara placuta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Ioana,

  Ti-am raspuns comentariului tau la mine pe blog.
  Ai scris un post frumos despre romani si asa este precum zici: "Un popor nobil, care n-a migrat, n-a cucerit teritorii care nu i-au apartinut, un popor care n-a domnit-subjugind-alte neamuri, care nu s-a razboit cu alte neamuri decit pentru propriile-i teritorii care i-au fost luate."
  Dar ne-am invatat tot timpul cu jugul si am muncit pentru altii, romanul a fost invatat sute de anii sa fie supus, sa indure si sa se lase jefuit. Mai avem un pic pana sa ne trezim si sa fim si noi la fel de increzatori si mandrii ca cetateni ai Europei, asa cum sunt Francezii, Englezii, Olandezii, etc.

  RăspundețiȘtergere