joi, 17 martie 2011

Fragment din mesajul de 'felicitare' transmis de Premierul Ungariei- Viktor Orban Romaniei pe 15 martie

„Petofi, când a venit în Ardeal a ştiut foarte bine că forţa maghiarilor de atunci o constituie Ardealul, că ardelenii sunt coloana vertebrală a ungurilor. Petofi a scris că fiecare picătura de sânge a eroilor maghiari valorează aur. De fapt, Ardealul a fost luat de la noi de ţările şi puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a aţăţa naţiunile şi de a desena nişte graniţe la care ei să fie în continuare puternici şi dirijori. Acum aceasta luptă se duce prin pace, prin calm şi înţelegere, ca să predăm ştafeta generaţiilor viitoare"
Continuarea textului o puteti citi integral pe hotnews.ro

3 comentarii:

 1. Valuri de agitatie, doar sa mai ia gandul romanului de la traiul zilnic. Pe de alta parte este si o oportunitate pentru ei in aceste momente de amorteala nationala. Idea pe care ar fi bine sa o invatam si noi este perseverenta urmaririi unui obiectiv, a unei tinte si faptul ca actioneaza unitar. Este o lectie de invatat pentru romani. Asta pana nu ne ia si presul asta de sub picioare!
  Acu', sa fac haz de necaz:
  Daca romanii din ardeal o vor duce mai bine sub steag maghiar decat sub steag romanesc, poate ma mut si eu pe la Odorhei !
  :-))

  RăspundețiȘtergere
 2. Garda maghiara e INTERZISA in Ungaria, de ce oare?!Vezi..noi romanii luam multe chestiuni superficial...ceea ce e gresit.
  O seara placuta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ceea ce mi se pare ciudat este ca miscarile legionar-nationaliste sunt foarte active in Ungaria, Serbia, Croatia si chiar la noi mai misca cate ceva. Dar astea nu sunt decat organizatii usor de manevrat ca o gasca de agitatori pentru interese diverse, cum a fost acest eveniment cu spanzurarea papusii. Practic Ungurii asa se folosesc de ei. Ma mir ca ai nostri nationalisti nu reactioneaza. Se vede si slaba reactie a fostelor partide de dreapta de la noi (care nu mai sufla).

  RăspundețiȘtergere