joi, 28 iulie 2011

"Romania under Basescu : Aspirations, Achievements, and Frustrations during His First Presidential Term"

este o lucrare editata de doi profesori americani in stiinte politice si publicata de curind la  editura Lexington Books.Costa 85$ si se poate achizitona  online.  Eu i-as fi spus 'Romania under FMI' sau 'Romania under  Iliescu'. Dar, nu stiu cum s-a intimplat ca n-am fost intrebata daca sunt sau nu sunt de acord cu titlul. Va-sa-zica, nici un sef de stat post nouazecist n-a avut asa o mare onoare sa stirneasca curiozitatea eminentilor  profesorilor americani. Ei au fost ajutati insa de domnul Tismaneanu si de alti respectabili domni contributori . Si vine taman la pont. Acum 1 an unii spuneau ca Basescu ar avea un brand toxic, ceea ce s-ar traduce prin faptul ca orice asociere te poate trage dupa el, intr-o lumina total nefavorabila. Dintr-un punct de vedere.
Cum se vede treaba sau se scrie istoria, iata ca americanii vad lucrurile cumva altfel. Cu mai putina toxicitate, dar mai multa atentie. Succes la vinzari ! A! Pretul nu e cam mic, sau e pret de criza ?! 

4 comentarii:

 1. foarte interesant..
  pret de criza.. sa se vanda
  poate asta e si ideea.. cine stie..

  RăspundețiȘtergere
 2. Excelent, fascinant. Acuma poate cei doi - sau poate altii - vor scrie ceva asemanator si despre Lech Kaczyński. Asta daca ii lasa CIA, sa nu cumva sa ii ia la sectie.

  Imi place si pretul - e prohibitiv pentru romanul de rand, iar americanul de rand nu cred ca este interesat. Mai bine tipareau cartea in RP Chineza, iesea la 10$.

  RăspundețiȘtergere