marți, 15 noiembrie 2011

Pe 31 august vom sarbatori Ziua Limbii Romane

..s-a votat azi , in Senat. Si 15 ianuarie este pentru toti romanii Ziua culturii nationale(sarbatorita prima oara anul acesta, fara presedinte, premier si ministru al culturii). Arborarea in aceste zile a Drapelului Romaniei este obligatorie.
Te enervezi?! Iti spui ca nu conteaza, la ce bun, si ce e cu asta. Probabil. N-ai mai gindi astfel daca partidul comunist din Romania 40 de ani  n-ar fi dus la indeplinire politica de decimare a miilor de  intelectuali  romani. Rezultatul atitudinii  tale este rezultatul muncii lor. Mai actual ca niciodata. Ziua limbii romane va fi sarbatorita in aceiasi zi si in Republica Moldova. Acolo, partidul comunist exista. Prea aproape de noi, viu si 'democrat'. Stiai ca in Republica Moldova inca sunt persecutati cetatenii pentru atitudinea lor pro Romania?! Nu, si nici n-ai sa vezi stiri pe la vreo televiziune. Din motive neintelese de mine. Desi acele stiri  ar fi cele mai importante pentru Romania, cele in care se vorbeste de Republica Moldova. 
Iti spun un SECRET: singura zi in care m-am simtit mindra ca cetatean roman  a fost ziua in care Majestatea sa a vorbit in Parlament, Romaniei, pe 25 octombrie. Atunci  Romania   a putut fi Romania , chiar si numai pentru o singura zi.


4 comentarii:

 1. E bine ca s-a votat o zi a limbii romane, dar cred ca LIMBA ROMANA ar trebui sarbatorita si respectata in fiecare zi!

  RăspundețiȘtergere
 2. ..si drept vorbit-a dascalul din tine!Multumesc, o seara placuta.

  RăspundețiȘtergere
 3. George Pruteanu, senatorul "Zacusca", Dumnezeu sa-l ierte....
  Poate ar trebui inceputa o Noapte-a-penitelor-lungi, in care sa se dea de pereti si pe usa afara agramatii din toate colturile... nu doar din jurnalism (sunt o groaza care nu stiu sa vorbeasca acuzativul, de pilda, mai ales pe la televiziunile de sport). Altfel, o sa pateasca saracul acuzativ precum ablativul latin.
  De ce nu, si o dictare data pe la ministri, parlamentari, consilieri de tot soiul etc.
  Urmata de demiteri, nu? Partea nasoala e ca nu cred ca Tribunul ar pica la proba asta. Partea misto e ca alti (euro)parlamentari ar cam.

  RăspundețiȘtergere
 4. Domnul Cristake, gindeste ca toti de care ai scris..licentiati ar fi. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere