sâmbătă, 24 decembrie 2011

Crucea Rosie Romana, "Hraneste un vis, o lume fara foame !"




Scoala gazda din patut,
Florile Dalbe
Si ne da un colacut, sau o paine, sau o sticla de ulei, sau o punga de orez...
Florile Dalbe
Nu vei auzi niciodata un astfel de colind... Pentru ca oamenii carora le lipseste cozonacul de pe masa de Craciun nu indraznesc sa ti-l ceara. Pentru ca oamenii care au nevoie de o masa calda nu pretind nimic din partea nimanui. Pentru ca oamenii care nu au parte de cadouri de Sarbatori nici nu se asteapta sa le primeasca.
Dar tu ai sansa sa le arati ca nu sunt singuri si ca exista o speranta.
Doneaza alimente greu perisabile pentru Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane si ofera o sansa la bucurie persoanelor care nu isi pot permite o masa imbelsugata de sarbatori.
Doneaza-ne pentru Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane
Impreuna cu Banca de Alimente, ai sansa sa aduci Craciunul in casele celor nevoiasi, pe masa si in suflete.
Cum poti ajuta: donand on-line
1050100
sau alimente sau bani in magazinele partenere -CarrefourMega ImageRealMetro si Cora-Cluj

Iti multumim.
Sarbatori fericite!
Crucea Rosie Romana
Hraneste un vis, o lume fara foame!
Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane este o initiativa pentru ajutorarea oamenilor care nu isi pot procura singuri hrana. Din 2009 pana în prezent au fost colectate 281 980 kg de alimente de care au beneficiat 43 856 familii sau persoane singure. Toate aceste rezultate pozitive le datoram celor peste 11 000 de persoane care au oferit 90 050 de ore de voluntariat in cadrul proiectului Banca de Alimente.

luni, 19 decembrie 2011

Mie imi place Piaf, Edith Piaf

i-as asculta melodiile la fel de mut cum as asculta-o  pe  Maria Tanase a Romanilor. Au in comun multe lucruri, cum ar fi iubirea, bunatatea, generozitatea, inteligenta. Biografia Edithei mi-a picat in mina de cind eram un copil, si-mi amintesc cu cit de multa emotie o citeam si reciteam. Mai apoi am inteles-o pe Edith Piaf. De iubit, am iubit-o de atunci, din copilarie. Parisul ar fi tot Paris  chiar si fara Louvre, dar fara Piaf, n-ar fi . Edith Piaf face parte din coloana vertebrala a culturii franceze, tot asa cum face parte Maria Tanase din cultura Romana. Maria Tanase, in ultima vreme avea planuri mari, isi tradusese unele cintece in franceza si dorea sa le imprime la Paris, dorea sa faca cunoscuta frumusetea muzicii romanesti francezilor. Din pacate, n-a mai avut vreme. Edith Piaf  isi dorea doar sa mai poata merge  inca o data pe strada si sa cinte celor care-i deschideau geamul aruncindu-i o moneda. N-a mai putut, se prabuseste epuizata pe scena chiar in mijlocul uni concert denumit de presa vremii' concertul triumfal ' al Edithei Piaf. Cind auzi expresia" Non, je ne regrette rien" te poti gindi la altcineva decit la Piaf ?! 

luni, 12 decembrie 2011

A murit Leonida Lari- 'marea poeta a Romanilor'

cum o numeste regretatul Cezar Ivanescu in Prefata cartii " Al noualea val': " Leonida Lari este marea poeta a Romanilor...Acest adevar mi s-a parut ca o evidentiaza vazindu-i chipul neasemuit de frumos si de tragic intr-o imagine televizata a Marii Adunari Nationale din Chisinau din 27 august 1989; caci, daca Dumnezeu ne-a facut chipul dupa chipul si asemanarea sa, apoi la unii se vede bine acest lucru, la altii deloc..."
Pe doamna Leonida Lari am cunoscut-o in mai 1995 la un festival literar, si prima impresie a fost  ca vine dintr-o lume plina de sfinti.
 Pentru ea sfinta era tara ,  limba romana si tot ce este romanesc. Spunea despre neamul romanesc ca este un neam chinuit;  Poeta Leonida Lari  a  murit , ca si  poetul Grigore  Vieru, cu marea durere in suflet de a nu vedea infaptuita unirea Basarabiei cu Romania.

"Muri-voi ,stiu......
Muri-voi,stiu,dar nu indatorat
Fata de neam, de dor, de poezie,
Muri-voi, precum moare un soldat
Pe cimpu-nsingerat de batalie.

Muri-voi,stiu, cind sferele ceresti
Trimite-or raze sa-ncalzeasca glia
Cind s-or uni paminturi stramosesti
In tara cea numita Romania.

Muri-voi, stiu, cind cerul va voi
Sa mor eu, trimisa-n cercetare,
Muri-voi, stiu, cind tot ce-am fost a fi
S-a face o lumina iubitoare!"
    din vol 'Al noulea val' ed. Glasul, Chisinau 1993

duminică, 11 decembrie 2011

Si daca a fost duminica, ne-am bucurat de frumusetea padurii

nu stiu sa spun cind e mai frumoasa, socotiti voi, dupa fotografii, dupa cum voiti


dintre toate fotografiile facute astazi , asta-mi place cel mai mult.

asa arata o fotografie facuta la jumatatea lui decembrie. Anul trecut aveam zapada pe vremea asta

..si tot se intimpla.

vineri, 9 decembrie 2011

Un sfirsit de saptamina frumos, prieteni

..si Europei i se ia pulsul

i se administreaza calmante, i se pun perfuzii. Doctor Merkel si Doctor Sarkozy se si mira de atitea simptome. Oare cum de s-a intimplat?! Batrina si unita Europa 'n-a fost niciodata asa' de la al doilea razboi mondial. Ei, as! Batrina si eterna Europa n-a fost chiar atit de unita, nici dupa al doilea razboi, cum nu e nici acum. De fapt,  in ce consta 'uniunea"? Moneda euro sta sa-si dea ultima suflare, asa pare. Pina si americanii sunt'  foarte ingrijorati' de teama ca dolarul lor ar ramine fara concurenta. Cel mai rau in lumea asta  e sa-ti pierzi competitorul, sa n-ai cu cine concura. Din dorinta asta s-a si nascut euro, pentru a se bate cu dolarul si , implicit pentru a-i imbogati pe unii. Insa, criza economica(unii zic si financiara) a plecat fix din burtile bancilor pe de wall-street. Chestiune pe care batrina si suferinda Europa n-o va uita prea curind, indiferent de unde vin perfuziile care o vor tine in viata. 

luni, 5 decembrie 2011

Trista zi in care am pierdut-o pe doamna Anca Parghel

Ceva timp dupa ce s-a intimplat n-am mai putut sa ii ascult melodiile. Imi amintesc ca, atunci cind a plecat in strainataturi, ca profesor la Conservator, am avut un sentiment ciudat, m-am razvratit pentru ca, valorile noastre aici ar fi trebuit sa ramina. Timpul a trecut, multi sunt aceia care , studenti fiindu-i isi vor aminti cu mult drag si multa recunostinta. Fara indoiala a fost cea mai mare voce , orice gind indreptat catre Anca Parghel este plin de admiratie , de bucurie si de recunostinta.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Un gind despre O CALE

Astazi am ajuns la Manastirea Caraiman(din Busteni), si  am putut participa la Sfinta Liturghie. M-am bucurat sa vad cit de tinara este obstea de calugari , iar gindul ca are cine duce mai departe monahismul, traditiile si obiceiurile noastre mi-a umplut sufletul de bucurie.

vineri, 2 decembrie 2011

Divina Callas..Maria Callas

se nastea intr-o zi de 2 decembrie la New York. Despre viata ei particulara s-au scris multe s-au facut speculatii , insa despre cea care a fost numita 'Regina  della lirica' toti spun ca este inegalabila. N-am  mai auzit o femeie sa cinte Habanera asa cum a cintat-o ea. Asa ar fi dorit sa ramina in amintirea celor care i-au pretuit talentul.Unii spun ca in sala, in primele rinduri se afla Onassis, dar cine poate sti?! Maria Callas ramine Maria Callas. 

joi, 1 decembrie 2011

La multi ani Romania, La multi ani romanilor,La multi ani vorbitorilor de Limba Romana!

De oriunde ati  fi: Moldova, Rusia, Bulgaria, Iugoslavia, Ungaria, Germania, Israel, Franta, SUA, Canada, Ukraina. Astazi se cuvine sa aducem un omagiu eroilor nostri, si tuturor acelora care sunt mindria Romaniei: oamenilor de cultura, oamenilor de stiinta, politicienilor, tuturor acelora care prin ceea ce fac slujesc tara si interesele ei, si poarta cu mindrie numele de roman.
La multi ani!