sâmbătă, 1 decembrie 2012

La multi ani Romania, La multi ani Romanule !

Asa era in 1918. Datorita marilor oameni politici, si armatei romane-jertfei bravilor nostri ostasi, suntem ceea ce suntem. Spre ei se cuvine astazi sa indreptam un gind de multumire.

Dar cit timp Basarabia ramine Republica Moldova si forma de guvernamint  a Romaniei  nu este monahrie ci republica, socot ca Romania inca nu e Romania. Tot ascultindu-mi compatriotii  intervievati de jurnalistii harnici cit stiu istorie, ma intreb cine nu-i lasa sa afle mai multe despre istoria patriei? Telenovele, probabil si viata tabloidizata a tarii, mai la indemina , mai ieftina si mai potivita culturii si educatiei lor. Mare rusine !
Am vazut astazi ca specialistii  in huiduieli si-au facut datoria si au executat comanda politica huiduind  Presedintele chiar  si in momentul de reculegere pastrat pentru cei care s-au jertfit pentru patrie. Doar Iliescu a mai fost huiduit asa...de actualii parteneri. 
Ce mari idealuri aveau acei romani din 1918 si ce mici sunt compatriotii mei, urmasii liberalilor, ai conservatorilor, ai democratilor, ai taranistilor. Nu sunt urmasii lor?! Dar cine sunt ?
2 comentarii:

  1. "Niste rai si niste fameni" , parca zicea Eminescu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eminul era conservator, ii ura de moarte pe liberali. Multumesc, o seara placuta.

      Ștergere