luni, 30 noiembrie 2009

Cit de rodnic va fi anul ?!

In ziua de Sfintul Andrei se pune griu la incoltit. Asa vei vedea cit de rodnic va fi anul. Obisnuim sa pastram farfurioara cu griu cit mai mult, si acolo unde-mi arunc cel mai des privirea. Apoi, cam tot de azi incep sa colectionez tot felul de miniobiecte , pe care le lipesc, le colorez si le transform in veritabile opere de arta. Sunt felicitari de sarbatori, personalizate, trimise apropiatilor... O adevarata delectare. Ma relaxeaza. Imi pun colinde, ori ascult radio cultural si mesteresc . Imi fac planuri cum voi aseza si impodobi camerele...spre deosebire de anii trecuti, ar trebui sa (cam) merg la shopping, am o idee. Se poarta movul, ce ar fi sa ma joc putin cu....ornamentele, cu becurile..cu beteala. Indrazneata idee, de ce nu?! Movul este culoarea spiritualitatii, inelul Papei are piatra mov..in fine. Un brad ecologic?! E o idee buna, il pun apoi in curte. As putea sa ..invat o colinda. Chiar, tu ce colinde stii?!

joi, 26 noiembrie 2009

100 de ani de la nasterea lui Eugen Ionescu


scriitor roman de limba franceza, membru al Academiei franceze; scriitorul care umple si astazi teatrele. Anul 2009 este socotit a fi anul Eugen Ionescu.


miercuri, 25 noiembrie 2009

I-ai dat o palma..doua...

ailovit.De multe ori.Zilnic,poate. Agresiune verbala..da, o dragalasenie. Daca nu ii spui cum si ce o doare, nu te simti stapinul ei.Rid amicii de tine daca nu esti dur, daca nu esti tu cocosul. Si daca vad si ei asta, pina si ei, atunci da, te simti barbat. Esti tu. Unii(ONU) s-au gindit sa fie azi 'Ziua internationala impotriva violentei aspura femeilor'. O zi in care sa se intimple ceva, macar sa NU mai ridici mina, macar sa nu mai deschizi gura, macar sa nu ii mai stai in cale. Sa nu o mai umilesti. O zi in care...victimele, sa isi traga sufletul, pentru ca miine e o alta zi. Normala. Intr-o tara normala. Cu oameni normali. Poate pentru ca asa trebuie sa fie.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

joi, 19 noiembrie 2009

Nascut in Romania (1)


Intr-o perioada cind nu aveai voie sa nu nasti. Crescut cu ratia de untdelemn, zahar si piine. Elevul imbracat in uniforma. Invatat. Scolit. Muncit. Lecturile erau pe primul plan, ultimul ban al parintilor se ducea pe carti. Si discuri. Statea la coada. La orice. Toata lumea avea de lucru, nu toata lumea lucra. Diminetile incepeau la 6 , urma un program de opt ore. Dupa care fiecare cu ce stia sa faca. Sa citeasca, sa tricoteze, sa coasa, sa joace o tabla, sa stea. Biserica era..locul unde nu se intimpla nimic. Locul cu multi ochi. Trebuia sa ai curaj sa intri acolo. Mergeau unele babe. Si totul pina intr-o iarna, cind nu a mai fost asa. Au cazut lacrimi din cer. Unora le-au crescut aripi, altora coarne. Diferenta ar fi destul de vizibila, daca n-ar fi manipularea asta. Cel nascut in Romania, o stie. Ii simte rasuflarea rece in ceafa... 20 de ani . Timpul in care unii si-au ales un drum sigur, altii se agata de unul, altii ne privesc din cer. Cui pasa?

marți, 17 noiembrie 2009

Chelner! Comanda: o greva!


Voi sa facem greva! Voi sa fim sindicalisti! Voi sa ni se auda glasul! Voi sa stiti ca suntem o forta! Si avem ....3600 lei brut lunar(salariu mediu).

miercuri, 11 noiembrie 2009

Si mai saraci


fara Gheorghe Dinica . "Am fost un copil liber, nazdravan, curios, mai degraba crescut de strada si de prieteni decat de familie dar sufletul si mintea mea de copil au memorat doar farmecul strazii si al jocurilor de pustani. Nici nu mai stiu cate roluri am jucat cu trupa de amatori, zeci de personaje... Primul meu rol a fost cu o trupa de amatori de la Posta, iar eu interpretam rolul Locotenentului Stamatescu din piesa Titanic-vals de Tudor Musatescu. Eram pe scena si parca visam. Nici nu stiam ce se intampla cu mine. La un moment dat, m-au trezit niste aplauze din sala. Acelea au fost primele aplauze din viata mea. M-am suit pe scena si parca eram acolo de cand lumea "-spune maestrul pe siteul sau. Nu ar fi vrut sa ne paraseasca, avea proiecte, avea roluri, avea inca multe de oferit. Despre maestrul Dinica , apropiatii spun ca a fost un OM foarte generos... Dumnezeu sa il odihneasca impreuna cu aceia care, asemeni lui, au oferit ...au oferit...au oferit....imbogatindu-si semenii.

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

miercuri, 4 noiembrie 2009

Happy Birthday Mr. President

Mr President a primit un..vot negativ pentru cabinetul Mr. C. Eu va propun sa nu 'scuturati parlamentul', pentru ca riscati "sa nu am liniste, dar sa ramin cu coloana vertebrala dreapta'. Nici prea dreapta.. nu e bine. Da, va citim si pe twitter; dar de ce nu v-am citit si pina acum ?! In fine, pentru ca President spune:"Vreau ca românii să fie trataţi decent când se duc la medic, la poliţie sau să îşi plătească taxele", si eu va doresc la fel.

marți, 3 noiembrie 2009

Nu-s parale?!

Sunt parale...Iar cupletul maestrului Constantin Tanase este cum nu se poate mai actual. Nu ma credeti?!

luni, 2 noiembrie 2009

De la Halowen la noaptea Sfintului Andrei


..sau ce putem face cu traditiile noastre. Noapatea Sfantului Andrei, sau noaptea lupului(30 noiembrie) este , pentru mine, o seara magica. Stiu asta de la tatal meu. Este noaptea cind lupii isi cauta perechea, cind se ung stilpii portilor cu usturoi, cind fetele de maritat isi ghicesc ursitul. De atunci, pina la Craciun femeile nu mai lucreaza de mina, sa nu supere pe Maica Domnului. Este noaptea vrajilor. A viselor, a premonitiilor. Noaptea in care iti amintesti de cei morti. Noaptea strigoilor. In unele zone ale tarii se fac focuri, se coc turte care apoi se impart acelora care iti bat in poarta.O noapte in care nu se doarme. Steagul dacic avea un cap de lup pe el, simbolul acelui viteaz popor. O companie romaneasca, a fost destul de inspirata cind si-a pus in sigla un cap de lup. Scriu acestea pentru ca eu gasesc Noaptea Sfintului Andrei ca o ocazie foarte buna de a ne promova traditiile...pe limba noastra. Ar putea fi o oportunitate pentru companii de a organiza activitati pe PR, comunicare si marketing, deloc de neglijat. Suntem bogati in traditii si valori , si bine ar fi sa stim sa valorificam  macar parte din ele.