luni, 15 iunie 2009

Eminescul nostru


pleca din aceasta lume la 15 iunie 1889 in jurul orei 4 dimineata.
Sa cinstim cum se cuvine aceasta zi. Cu smerenie si recunostinta. Sa nu facem din aceasta zi un prilej de intilniri fripturistice si izmeneli televizate.
Va invit sa ascultati Melancolie, in interpretarea actorului Ion Caramitru

4 comentarii:

  1. Nu cred ca se vor mai face anul acesta "intalniri fripturistice" si "nici izmeneli televizate" pe seama lui Eminescu...cred ca trecut perioada in care Eminescu era folosit de politicieni sau chiar si de oameni de cultura ca rpilej pentru a iesi in public (in special pe TV) si a-si face in orice fel reclama/campanie.

    De o buna perioada de timp Eminescu nu mai aduce nici voturi si nici imagine...sunt probleme mult mai arzatoare pe agenda zilei...de ex cum a descoperit presedintele ca suntem in recesiune...si noi eram de mai mult de 6 luni...

    In orice caz foarte buna idee cu postarea acestui articol de remember!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu parcă aş vrea să văd o întâlnire fripturistică pe seama lui Eminescu... dar organizată de o singură persoană anume, care să şi recite niţel din opera lui. Sunt "sigur" că dacă dl. Marean Vanghelie avea timp, organiza un eveniment artistic sub egida Eminescu !!! Măcar unul mititel, la Mecdonalţ !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnilor, multumesc pentru comentarii. Abile, frumos scrise! Spun doar ca sefii de la cultura sunt numiti pe criterii politice si ca Marean Vanghelie, daca ar fi avut el timp , sunt sigura, ar fi facut o intilnire despre Eminescu. Si despre Eminescu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Inspirata idee! De atata celebritate risca sa nu-l mai citeasca/ asculte nimeni! Si vom uita esenta eminesciana a sufletului nostru national. Ar fi inca un pacat...printre atatea. Si n-am mai putea sa-l ducem.

    RăspundețiȘtergere