sâmbătă, 20 iunie 2009

Esti concediat!

I s-a spus direct:' de miine nu mai vii. Sa treci pe la contabilitate.' Fara alte introduceri. Nu stie decit ca sefu nu mai are comenzi, ca n-au mai venit clienti. Nu i s-a vorbit niciodata de viitorul societatii, despre cit de important este el ca angajat, despre faptul ca ar trebui sa fie mindru, sa simta ca societatea unde munceste este o a doua familie, iar familia de acasa sa se bucure ca..uite ce viitor profesional are el. Copiii lui nu au fost niciodata sa vada cum este la tati la servici , stiu doar ca tati vine suparat si ei trebuie sa nu faca galagie sa nu-l supere pe tati. Compania unde 'tati' a lucrat are in jur de 50 de salariati. Managerul aceste companii este si proprietarul ei, mai bine zis e o afacere de familie. Managerul nu are o pregatire profesionala in domeniul in care isi desfasoara activitatea, a pornit afacerea pentru ca asa a mers, asa au facut si ailalti si uite asa a facut el si casa si vila, din afacerea asta. Stilul lui de manager este urmatorul : tu faci cutare lucru, pina la ora X, daca nu, nu mai am nevoie de tine, am la poarta inca 50!Eu stiu cel mai bine ce trebuie sa fac, nu ma inveti tu pe mine! Da, un fel de 'esti concediat' al lui Donald Trump. Diferenta e ...mare.

2 comentarii:

  1. ...este si nu prea este mare, la urma urmei efectul e acelasi. Sunt de acord insa ca "patronul" roman, din pacate, cam asa arata - si asta este rau.
    Probabil ca nu se pot arde etape si in materie de bun simt asa cum le ardem in update tehnologic, ce nu se poate cumpara cu bani costa timp. Dar sa nu disperam, am un feeling ca bunicul lui Trump facea cam la fel ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, din pacate acesta aste ceea ce in management se numeste'tipul managerului' si 'stilul' lui de management. Multi manageri actioneaza in acest mod. Bunicul lui Trump..da, ok, Harvard-ul are o virsta venerabila, noi (cam) ce faceam in acea perioada?!Pe la 1636... Merci de comentariu, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere