sâmbătă, 8 august 2009

Pen'ce atit de multa..politichie?!

Ai, n-ai, ii vezi cum se cearta, cum se acuza, se injura. Ai, n-ai, ii chemi, faci emisiune cu ei, si rating. Ai, n-ai, ti se sufla in casca oarece, ti se spune sa pui anume intrebari, si sa nu pui altele. Ai, n-ai , pleci din redactie, asemeni telespectatorilor, cu o senzatie de ...cu o senzatie. Ai, n-ai, nu te (mai) intrebi cui foloseste atita mizerie, daca poate tine loc de foame. Da, aici s-a ajuns. Cu putine eforturi. Pare-se ca unii au aptitudini pentru asa ceva. Nu? Nu trebuiesc aptitudini....Stiu si eu?! Romania mea , asa obosita cum e, face prea multa politica. Se agita prea mult, si isi face rau. Singura. Suratele ei, mai destepte si mai...in virsta, fac...economie politica. Altceva. Ei, fiecare munceste(se munceste) cum gindeste ca ii e mai bine.

8 comentarii:

  1. Asa suntem noi romanii, bine patrunsi de un profund si nociv Spirit Balcanic...

    RăspundețiȘtergere
  2. ..pacatele noastre...dupa atitia ani de comunism si cenzura, pare-se ca nu ne mai oprim din comentarii si politichie. Merci, o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. ''Vorba lunga saracia omului!'' spune un proverb romanesc si are o mare relevanta in actualitate,cu toate ca romanii au invatat si ei ca ''Time is money!'' cum spun englezii de ceva secole incoace,dar temperamentul romanesc are ramas acelasi!Ca si juranalist trebuie sa asculti ce-ti spune patronul altfel pleci...eu cred ca patronul nu ar trebui sa se implice deloc in politica editoriala pentru a-i asigura pe ziaristi de independenta opiniei lor nefolosind cele spuse ca pe o arma impotriva unui politician sau altul...
    In fine iti multumesc de urare ,in ceea ce ma priveste sunt la bilant!

    RăspundețiȘtergere
  4. ..stiu si eu...cum ar fi presa fara politichie, si politichia fara presa?! Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Ioana,
    Te rog sa accepti sa mka onorezi cu distinsa ta prezenta in BlogRoll-ul meu. Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...'draga Ioana' accepta. Asta imi aminteste de anii '96, cind redactor fiind la 'Citadela' singura rev. de cultura din prahova(din pacate nu mai exista): ingrijean rubrica de poezie, si reportaj.La Citadela ('96-2001) am publicat, debutat, incurajat si iata, ma mindresc, cu un buchet frumos de tineri scriitori prahoveni. Tineri, talentati, cum esti si tu. Si iti doresc sa ai parte de multe realizari, de toate felurile. Pe mine ma onoreaza invitatia unui tinar atit de talentat. Merci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred ca avem parte de atat de multa politica si atat de putina actiune din partea celor care ne conduc, pentru ca si noi ca popor avem o inclinatie "naturala" pentru circ...chiar daca paine nu prea mai e, circ sa fie! Si nu cred ca exagerez spunand acest lucru...este suficient sa ne uitam la ultimii 20 de ani!! In plus putem sa ne uitam si un pic mai in urma...prin ochii lui Caragiale...

    RăspundețiȘtergere
  8. ..Mihai, nu e frumoos ce scriu, dar incep a crede ca nu e circ, e rea vointa. Germania a iesit..cu un picior, din criza, urmeaza si vecinii lor. Asadar, la unii se poate!Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere