marți, 11 august 2009

Romania by FMI

.. e vazuta cu blindete, cu ingaduinta, cu sfaturi, si consiliere. Atit de multa atentie incit unii capi de partide zic ca Romania mea ar fi condusa de FMI. Pe drumul prosperitatii. Teoretic, dupa prima transa, dupa primul imprumut, se face si evaluarea. Cine te evalueaza mai bine? Cine te sustine financiar . Si de aia am zis (am si vazut), ca FMI e grijuliu cu Romania mea, si 'blind'-asa au zis stirile cele televizate. Adica, FMI-ul isi spune cu ...blindete punctul de vedere, cu ingaduinta priveste la indicatorii economici(mici, dar ii vede), si spune ca ..si ce spune ca? Ca va consilia si in continuare Romania mea, acordindu-i tot sprijinul material de care are nevoie. Romania mea are nevoie de FMI. FMI are nevoie de Romania mea ?! Are.

2 comentarii:

  1. Mda... imprumuturi. Eu ma intreb: cand vine comisia FMI sa evalueze, cum vine sa evalueze? Nu cumva ii asteapta la gara (adica aeroport) tot alde guvernoii si lacheii lor, ducandu-i sa le arate niste hartoage cu planuri si rapoarte cu realizari, apoi niste desene pe asfalt - adica un ghiveci mai degraba fictiv? Doar nu degeaba banuieste presa ca imprumuturile astea sunt pentru plata salariilor/pensiilor, nicicum pentru vreo dezvoltare, ceva...
    Oricum, jocurile de culise de la guvernoi nu prea sunt accesibile muritorilor de rand, indiferent care ar fi guvernoiul sau cetateanul. Vae victis, ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul Cristake, cu'jocurile de culise' ai spus o vorba mare. Tare imi e frica ca vom ajunge..acolo unde vor ei sa ajungem!Asa se intimpla atunci cind ai un partener de business(asta si sunt) mult mai puternic si mai influent decit tine.El face regulile. Cam dur ce am scris eu, dar adevarat. Zi placuta, merci.

    RăspundețiȘtergere