miercuri, 30 decembrie 2009

noreplay@2009....

Asa zic unii ca ar fi anul care tocmai se incheie. Enervant, pagubos, cu care nu iti doresti sa mai ai de-a face. Un an scirbavnic. In care ori n-am vrut ori nu ne-am priceput , in fine..noreplay. Stau si gindesc ca acum un an pe vremea asta, n-aveam atitea datorii, nu eram atit de inraiti, unii nu erau atit de someri si necajiti, altii nu erau atit de bulversati, de bolnavi si de pesimisti. Ce ne-a aratat 2009?! Ca avem un ..apetit nebanuit pentru rautate, politica, manipulare, prostitutie. Nu banuiam asta, ce-i drept, credeam ca am fi mai sensibilosi, mai omenosi, mai crestini. A fi crestin in 2009 ..ce incercare a sortii! Si n-am fost vrednici. Cine zice ca a fost, sa ridice piatra. A fi crestin in Romania anului 2009 nu inseamna sa furi, sa minti, sa ucizi...sa gindesti raul aproapelui si sa-l faci. Vrem sa cerem de la divinitate un 2010 datator de minuni, de bogatie, de reusite, de bani ....insa n-am auzit /citit/vazut pe nimeni, care sa iasa public, sa isi ceara scuze, sa spuna ca i-ar parea rau pentru ceva facut gresit. Din contra. N-au jurat pe Biblie? "Asa sa imi ajute Dumnezeu" Razboiul omului cu omul continua, mai tenace, mai aprig, cu acceiasi pofta . Omul isi face rau singur, dracul zice ca a ispitit doar. Bunicii mei erau impacati cu sine si cu Dumnezeu in timpul razboiului, a foametei si spuneau ca ....'nu se pregatesc sa fie cei mai bogati oameni din cimitir'.

9 comentarii:

  1. Intelepti bunici!

    Un an nou cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inchide ochii si pune-ti o dorinta! Am auzit ca de Anul nou orice vis poate deveni realitate si sper sa ti se intample si tie! La multi ani fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  3. @marada , multumim, La multi ani!
    @Flavius C, ..cum spui asa sa fie, La multi ani!
    Tuturor un an rodnic.

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si un an mult mai bun sa avem ! Lumea este asa cum este ea, bine ca sunt si oameni ca tine care vad diferentele ! Eu cred cu tarie ca asta va fi diferenta care va face diferenta: oamenii care vad diferentele si care isi doresc ceva mai bine pentru ei si pentru semenii lor !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu iti doresc LA MULTI ANI si un An nou cat mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai avem noi intelepciunea batranilor. Ne-a mancat-o confortul si alte apucaturi. Un an nou cat mai bun, oricum!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Mihaela petrescu ,La multi ani cu bucurie, si multe realizari,
    @ZaffCat, La multi ani, un an prosper si frumos!
    @Cristake..poate avem genele urmasilo..cine stie?! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere