miercuri, 28 octombrie 2009

Cum sa faci o ...mica afacere


Unul merge la un om de afaceri foarte cunoscut si ii cere sfatul:

- Spune-mi, din vasta ta experienta, cum sa fac sa dezvolt si eu o mica afacere?

Omul de afaceri se aseaza comod in scaunul sau, isi impreuneaza mainile, micsoreaza ochii si ii spune cu o voce grava:

- Cumpara una mare si asteapta...asteapta...

asteapta..

joi, 22 octombrie 2009

...eh!

LIMBAJUL DE MARKETING
Esti la o petrecere si vezi o fata frumoasa. Te duci la ea si ii spui: „Hei! Sunt nemaipomenit la pat!”. Asta se numeste Marketing direct.
Esti la o petrecere cu o multime de prieteni si vezi o fata frumoasa. Unul dintre prietenii tai merge la ea si, aratandu-te cu degetul, spune: „El este nemaipomenit la pat”. Asta se numeste Reclama.
Esti la o petrecere si vezi o fata frumoasa. Te duci la ea si ii ceri numarul de telefon. A doua zi o suni si ii spui: „Salut! Stii, sunt nemaipomenit la pat!” Asta se numeste Telemarketing.
Esti la o petrecere si vezi o fata frumoasa. Te ridici, iti indrepti cravata, te duci la ea si ii comanzi o bautura. La plecare ii deschizi usa, ii duci tu geanta daca este obosita, te oferi sa o conduci acasa cu masina, si apoi spui: „Apropo, pe deasupra mai sunt si nemaipomenit la pat!”. Asta se numeste Relatii Publice.
Esti la o petrecere si vezi o fata frumoasa. Ea se indreapta spre tine si iti spune: „Hei! Am auzit ca esti nemaipomenit la pat!”. Asta se numeste „Recunoasterea marcii”.

miercuri, 7 octombrie 2009

CFR-eul, Realitatea tv si publicul ...si publicul

Se facea asa: ca azi, dis-de-dimineata, fix la 8.15 aveam o intilnire. In Gara de nord-Bucuresti, linga panoul sosiri-plecari. Eu mi-s punctuala, cum ii sta bine unui marketer. Amicul nu, a intirziat 8 minute. Imi rotesc ochisorii, de jur imprejur, si ce vazui? Un baritai ecran, cu reclamele minunatului CFR, iar fluxul de stiri de pe Realiatea Tv, curgea..curgea..curgea. Sa vada tara, sa stim, sa aflam, sa ne manipulam. Si ce-am citit eu, stie toata natia: PDL-face, PNL-face, si altii se injura, si au loc greve, si presidentul de Romania mai face si el...Toate, in tandem cu spoturile promo, despre cum si cit de frumos se calatoreste cu CFR-eul. Vai de noi, ce frumos stim sa facem publicitate, si cit de isteti suntem la Comunicare. Bravos!