duminică, 16 ianuarie 2011

Apel pentru introducerea Rosiei Montane pe lista UNESCO

Vino sa cerem introducerea Rosiei Montane pe lista UNESCO!  
Printre sustinatorii dezvoltarii durabile a Rosiei Montane se numara: Academia Romana, ICOMOS, Casa Regala a Romaniei, Biserica Ortodoxa Romana, zeci de organizatii nonguvernamentale, sute de cadre universitare, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori romani de pretutindeni si personalitati publice.
Argumentele pentru care Rosia Montana trebuie declarata patrimoniu UNESCO le poti consulta la www.simpara.ro 
La sfartitul acestei luni, Ministrul Kelemen Hunor va trimite Lista Indicativa a Romaniei in vederea inscrierii in Patrimoniul Mondial (UNESCO). Rosia Montana merita sa se regaseasca pe aceasta lista!
Vino joi, 20 ianuarie, orele 12.00, în fata Ministerului Culturii si Patrimoniului National sa cerem Ministrului Kelemen Hunor introducerea Rosiei Montane pe lista UNESCO!
Impreuna vom fi mai puternici! Scrie mesajul tau de incurajare pentru Ministrul Culturii si vino cu el la manifestatie.
Adresa Ministerului Culturii si Patrimoniului National este Soseaua Kiseleff nr. 30, sector 1, Bucuresti (langa Muzeul National al Satului)


2 comentarii:

  1. O sa preiau si eu articolul de la tine, cu voia si acceptul tau. Se pare ca sunt mari interesele pentru Rosia Montana, la cati bani au bagat baietii de la Gold Corporation in promovarea proiectului lor nu ma mira sa fie puse bete in roate. Mai ales ca au ajuns sa influenteze si expertul UNESCO Dennis Rodwell care a dat un raport nefavorabil, in 29 Nov.2010, in care zice ca cererea de a include Roşiea Montană în patrimoniul UNESCO este nefondată și contravine procedurilor instituţiei, întrucât voința comunității este esențială în procesul de nominalizare. Se pare ca cei care au dat banii incep sa ii usture investitia neproductiva. Lectia ungurilor care au deversat cianuri in Dunare nu a facut mare valva.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...mesajul este primit pe email de la doamna Ana Todea, daca POTI MERGE JOI LA MANIFESTATIE , ar fi excelent, si daca ai putea scrie despre acest lucru, despre ce se va intimpla acolo JOI. Multumim.

    RăspundețiȘtergere