miercuri, 11 iulie 2012

Festivalul Tintea muzicala 20-23 iulie 2012, editia a IV-aFestivalul Tintea muzicala aflat deja la a IVa editie, organizat de distinsele doamne compozitoare Dana Cristina  Probst (Austria/Romania) si Adina Dumitrescu (Finlanda/Romania), ne propune in acest an un 'Peisaj francez cu acordeoane' adus de doua muziciene Tehri Sjoblom (Finlanda) si Marija Kandik(Serbia) , un periplu prin muzica franceza de secol XX.; vom avea prilejul de a participa la patru concerte si doua workshop-uri  de compozitie  si interpretare.
Daca anul trecut, la editia a III-a am putut vedea la Festival o Expozitie de fotografie semnata Octavian Balea, anul acesta vom putea vedea- pe parcursul celor patru  zile de Festival - o Expozitie de ceramica si mobilier  pictat  semnata de doamnele  Cristina Bolborea si Irina Silvestru. Locul unde poate fi vazuta aceasta expozitie este Casa Teodorescu din Tintea, gazda Festivalului muzical.
In afara de compozitorii romani: George Balint, Adina Dumitrescu , Sorin Lerescu, Catalin Cretu  si Sebastian Dumitrescu ale caror piese vor fi interpretate la acordeon/acordeoane   in chiar prima zi de Festival, ne vom mai bucura de prezenta compozitorilor: Stefani Bonilauri(Italia), Drew Wilson(Anglia) si Ana Bondue(Franta). Toate lucrarile concertului sunt, potrivit Programului, prime  auditii absolute.
Muzicologul Dr. Irina Vasilescu este moderator al workshop-ului in prima zi de Festival, Dr.Monica Isacescu va participa la workshop-ul celei de a doua zi de Festival iar muzicologul Dr. Adalbert Grote(Germania), care a mai participat si acum un an,   ne va prezenta ultima zi de Festival ' Muzica franceza in saloanele anilor 1900' .
Muzeul Memorial Paul Constantinescu-Ploiesti este partener al Festivalului, iar Duminica 22 iulie la orele 17 puteti participa la un concert sustinut de tineri muzicieni din Ploiesti" Muzica franceza in dialogul generatiilor de interpreti'. Vom putea asculta piese in interpretarea muzicienilor Corina Raducanu si Eugen Dumitrescu, iar lucrarile sunt semnate de Maurice Ravel si Claude Debussy. Pentru acest parteneriat  se cuvine a multumi muzicologului Dr. Alexandru Badulescu.
Pe Doamna Cristina Radu, soprana a Operei din Brasov , o vom putea reintilni  cu mare drag la Festival si anul acesta.
Nu-i asa ca este un miracol acest Festival Tintea Muzicala ? Este, dar nu ar fi fost posibil fara ajutorul S.C.CONFIND S. R. L Cimpina , Asociatia AKIES MUZIC TODAY, Muzeul Memorial Paul Constantinescu- Ploiesti, partenerul  media Radio Romania Muzical  si bineinteles gazda Festivalului Casa Teodorescu, carora se cuvine sa le multumim.
Intrarea la Festival este libera, insa doritorii sunt rugati  de organizatori sa isi anunte prezenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu