vineri, 12 iulie 2013

Festivalul Internațional de Muzică Clasică și Contemporană Țintea Muzicală ediția a V-a, 18-21 iulie 2013 - Băicoi, Ploiești, BucureștiIn perioada  18 -21 iulie 2013  are loc în judetul Prahova si în Bucuresti Festivalul international de muzică clasică si contemporană Tintea Muzicală. Organizatorii manifestării – Asociatia OPUS, Casa Teodorescu si AKIES Music Today – vă invită si de această dată la o incursiune în istoria muzicii privită prin prisma contemporaneitătii.

Editia a V–a afestivalului este pusă sub semnul VOCII. Ea aduce alături lucrări în primă auditie semnate de compozitorii Nicolae Brândus, Jean–Pascal Chaigne, Dan Dediu, Adina Dumitrescu, Sebastian Dumitrescu, Dieter Kaufmann si Dana Cristina Probst si muzică din Codexul Montpellier – cea mai importantă colectie de piese de polifonie vocală medievală, aproape necunoscută în România. Pe parcursul a patru zile publicul este invitat la o întâlnire de exceptie cu farmecul deosebit al pieselor de secol XIII, în cea mai mare parte a lor având texte în limba franceză veche sau latină, dar si cu ineditul replicilor sonore contemporane.

Interpretii pe care avem onoarea si bucuria sa–i ascultăm fie în spatiul neconventional al podului Casei Teodorescu din Tintea–Băicoi, fie în Biserica romano–catolică Cristos Rege din Ploiesti sau la la Muzeul National al Tăranului Român din Bucuresti sunt Carolina Astanei – mezzosoprană, Sebastian Dumitrescu – electronică, Ulrich Kaufmann – video, Roxana Moisanu – harpă celtică, Sapia Nedwed – dans, Maria Magdalena Probst – violoncel, Otto Probst – pian electric/ orgă, Cristina Radu – soprană, Sextetul vocal „Bucuresti” condus de Emanuel Pecingină, Mladen Spasinovici – violoncel si Irina Ungureanu – soprană.
Ca ultim punct în programul festivalului, duminică 21 iulie are loc în premieră în România spectacolul de video–teatru–dans Klang.Raum.Frau  – symphonie pour une femme seule după “ symphonie acousmatique” si “Lui comme elle”, cu texte de Elfriede Jelinek, al compozitorului austriac Dieter Kaufmann.
Concertele organizate de Tintea Muzicală si workshopul de compozitie sunt prezentate de muzicologii Alexandru Bădulescu, Ruxandra Arzoiu si Alina Velea.

Programul editiei a V–a a Festivalului Tintea Muzicală:
JOI 18 iulie ora 19 – Concert – DINCOLO DE VOCI
                                  Biserica Romano–catolică Cristos Rege
                                  Ploiesti, str. Stefan cel Mare nr.13
VINERI 19 iulie ora 16 –  Workshop – REPLICI LA POLIFONII MEDIEVALE
                                           Tintea, casa Teodorescu
                                           Tintea, oras Băicoi, str. Albăstrelelor nr.25
                            ora 19 – Concert – VOCILE ASCUNSE
                                          Tintea, casa Teodorescu
SÂMBĂTĂ 20 iulie ora 11 – Concert – VOCILE  TRUBADURILOR
                                                Tintea, casa Teodorescu
DUMINICĂ 21 iulie ora 19 – Concert – VOCI SI SUNETE
                                                 Bucuresti, Muzeul National al Tăranului Român
                                                 Sala Irina Nicolau
                                                 Soseaua Kiseleff nr.3 – Intrarea prin str. Monetăriei
Intrarea la toate concertele este liberă.

                                                  Directori festival Dana Cristina Probst si Adina Dumitrescu


              adina_dumitresch@yahoo.com Tel: 0726 267863                                                                         Info: https://www.facebook.com/TinteaMuzicala/info           
******************************************************************
textul anuntului si materialele promo  apartin doamnei compozitoare Adina Dumitrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu