marți, 24 decembrie 2013

primiti cu colinda ?

va propun sa ascultam o colinda veche cintata de regretata si inegalabila Anca Parghel, si sa meditam la vremelnicia noastra, dar si la binecuvintata sarbatoare a nasterii Domnului Hristos.
Sa fiti buni, sa fiti generosi, sa fiti  intelepti  si sa va ajute Bunul Dumnezeu in toate .
LA MULTI ANI!

sâmbătă, 21 decembrie 2013

M-a... tricotat sigla lui Google-partenerul meu de zi cu zi

si nu pot pentru ca sa nu scriu, sa zic, si sa va urez. 
V-ati tricotat corespunzator cumparaturile?! Online sau ofline. Eu m-am tricotat offffline. Cu  multe culori, innadite de am ajuns  numai  hot couture. Mai ceva ca un designer . Zic ca anul asta ne-am cam tricotat toti-astia care lucram la privat, si ca ne-a dat belsugul peste. Peste rabdari, peste puteri. Daca ne-om mai tricota asa si la anul...ho, ho, ho, o sa ne ia intunecatul (sa nu-i zic pe nume taman acum). Tricotam...tricotam. Fiecare ce poate, pe unde poate. Si innodam la noduri, facem si semne. Dar ne-a pierit cheful de poezioare  si  n-avem pic de imaginatie, firul masii de treaba.  Daca nu era colaboratorul-Google nu stiam ca e prima zi de iarna, ca de tricotat, ce sa zic, eu tricotez si vara. Asa, de-un ambit, de o placere. 
Eu va doresc tuturor tricotare usoara, fire lungi si multicolore, sarbatori pasnice si linistite si sa fim sanatosi, sa nu ne inghete degetele, ca sa nu ne stricam rindurile. LA MULTI ANI!

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Despre feedback sau multumesc!

Despre marketing, despre clienti, si despre produse. Sa va spun o povestioara. Scurta. Acum aproape 1 an imi trebuia un creion dermatograf cu henna. Auzisem  o cunoscuta makeup-ista invitata  intr-o emisiune pe R.R .Cultural, si m-am gindit sa ii scriu. Sa o intreb. I-am gasit siteul, i-am gasit adresa si i-am scris ce doream. Intr-o zi, adica mai putin de 24 de ore, mi-a raspuns  cu multe detalii despre toate dermatografele din lumea asta. Imi oferea gratuit un alt produs, poate la fel de bun, dermatograf cu henna nu avea, dar mi-a recomandat o marca. Dupa 4 luni, am din nou raspuns, cu mii de scuze, nu mai stia daca imi raspunsese, pentru ca se intimpla ceva cu emailul ei. Am zis sa scriu scurt si la obiect: Bravo! Asa se face  marketing, asa se fac banii. Este vorba despre o makeup-ista din Romania, care s-a coborit din inaltimile gloriei  si ale succeselor si a gasit destul timp intre doua shootinguri sa  scrie un email, sa ne spuna o poveste. De succes. De marketing. 

luni, 22 iulie 2013

Festivalul Internațional de Muzică Clasică și Contemporană Țintea Muzicală ediția a V-a, 18-21 iulie 2013 - Băicoi, Ploiești, București


Si a fost  a doua zi  de Festival . Binecuvintata cu un workshop de compozitie moderat de doamna muzicolog Ruxandra Arzoiu, la care au participat compozitorii: George Balint,  Jean-Pascal  Chaigne, Adina Dumitrescu, Dieter Kaufmann, Sebastian Dumitrescu, Dana-Cristina Probst. Locul de desfasurare atit al workshopului 'Replici la polifonii medievale'cit si al Concertului'Vocile ascunse': podul Casei Teodorescu, gazda evenimentului. Un spatiu neconventional, dar foarte generos. Pe pereti au fost lipite copii ale Codexului Montpellier.
Concertul de a  doua zi de Festival a stat sub semnul 'Vocilor ascunse'. Am putut asculta" citeva piese ale unor compozitori contemporani create special pentru acest eveniment. Asadar, vocile ascunse de-a lungul istoriei. Vor fi in alternante aceste doua lumi..lumea de acum 700 de ani si cea din zilele noastre. Vom auzi un grup de piese din Codexul Montpellier  si aranjamente facute de Adina Dumitrescu, in alternanta cu vocile creatorilor care au venit din Franta-Jean-Pascal Chaigne, din Austria- Diter Kaufmann si din Romania: Dana-Cristina Probst  si Adina Dumitrescu" Ruxandra Arzoiu.


'Vocile ascunse poate le veti gasi ascunse in sonoritatile aceastea electronice" spunea doamna Ruxandra Arzoiu prezentind piesa semnata de Dieter Kaufmann, un 'deschizator de drumuri' in muzica electronica'. Am ascultat piesa " Organisch-anorganisch' inspirata dintr-o vizita a compozitorului in Islanda. Piesa a fost interpretata extraordinar de soprana  Irina Ungureanu si mezzosoprana Carolina Iulia Astanei. O piesa pe care n-o poti uita, pe care ai dori sa o reasculti, si care te insoteste o bucata de vreme. Asa am simtit  eu.

Jean-Pascal Chaigne a venit inaintea publicului cu 'De sa disparition', piesa in memoria unei poete franceze: Anne-Marie Albiach. Compozitorul Sebastian Dumitrescu ne-a daruit 'Puisque belle dame m'eime' pentru soprana si electronica(p.a.a), doamna Dana-Cristina Probst a scris'Lis ne glay-pentru mezzosoprana si pian(p.a.a) o piesa absolut impresionanta .
Interpretarea pieselor in prima auditie a fost facuta  de Carolina Iulia Astanei-mezzosoprana, Sebastian Dumitrescu-electronica, Roxana Moisanu-harpa celtica, Maria Magdalena Probst-violoncel,Otto Probst-pian electronic, Cristina Radu-soprana, Mladen Spaisinovici-violoncel si Irina Ungureanu soprana.
A fost o seara binecuvintata, o seara magnifica, in care am putut asculta lucrari in prima auditie in interpretari exceptionale.
Multumim organizatorilor  si sponsorilor, multumim compozitorilor si multumim muzicienior  pentru acest dar, pentru aceasta Lumina care este Festivalul International de muzica clasica si contemporana Tintea muzicala.

vineri, 19 iulie 2013

Festivalul Internațional de Muzică Clasică și Contemporană Țintea Muzicală ediția a V-a, 18-21 iulie 2013 - Băicoi, Ploiești, București

Bonsoire  Mesdames  et  Messieurs ! 
Prima zi de Festival. Ce bucurie, ce surpriza  si ce premiera  aceasta intilnire  cu Codexul Montpellier!  Mai mult decit incintati am fost. Cum am fi putut fi altfel, pentru ca interpretarea acestor lucrari a  fost  facuta de  Sextetul vocal’ Bucuresti’ : Anna Mirescu-soprana, Ana-Maria Szekekely-soprana, Teodora Jarkowski-mezzosoprana, Emanuel Pecingina dirijor si tenor, Florian Costea-tenor. Partiturile au fost interpretate la violoncel de Maria Magdalena Probst si la pian el/orga el. de Otto Probst.
Vocile si instrumentele, interpretarea acestor muzicieni  parca ar fi strabatut timpurile, ducind publicul catre alte tarimuri. Mult mai interesante si linistite.
Si in aceasta editie Festivalul  International de muzica clasica si contemporana Tintea Muzicala s -a bucurat de prezenta Excelentei sale, domnul Ambasador al Austriei la Bucuresti Dr. Michael  Schwarzinger si a doamnei  Rosi Schwarzinger , prieteni ai evenimentului muzical .
Intr-adevar, publicul  a fost numeros, iar Biserica. Romano-Catolica ‘Cristos Rege’ din Ploiesti  plina.
Lucrarile in prima auditie semnate de  compozitorii  Dan Dediu si Adina Dumitrescu au adus Lumina in sufletele noastre. Personal am fost incintata de lucrarea  ‘Jolietement-joc cintat cu 5 persoane pe texte din Codexul Montpelier(p.a.a.)’ semnata de Adina Dumitrescu, de maiestria cu care un compozitor poate realiza asemenea armonii.
Si aceasta nu a fost decit prima zi a Festivalului  ‘DINCOLO DE VOCI’. Jocurile cu voci  continua. 

vineri, 12 iulie 2013

Festivalul Internațional de Muzică Clasică și Contemporană Țintea Muzicală ediția a V-a, 18-21 iulie 2013 - Băicoi, Ploiești, București



In perioada  18 -21 iulie 2013  are loc în judetul Prahova si în Bucuresti Festivalul international de muzică clasică si contemporană Tintea Muzicală. Organizatorii manifestării – Asociatia OPUS, Casa Teodorescu si AKIES Music Today – vă invită si de această dată la o incursiune în istoria muzicii privită prin prisma contemporaneitătii.

Editia a V–a afestivalului este pusă sub semnul VOCII. Ea aduce alături lucrări în primă auditie semnate de compozitorii Nicolae Brândus, Jean–Pascal Chaigne, Dan Dediu, Adina Dumitrescu, Sebastian Dumitrescu, Dieter Kaufmann si Dana Cristina Probst si muzică din Codexul Montpellier – cea mai importantă colectie de piese de polifonie vocală medievală, aproape necunoscută în România. Pe parcursul a patru zile publicul este invitat la o întâlnire de exceptie cu farmecul deosebit al pieselor de secol XIII, în cea mai mare parte a lor având texte în limba franceză veche sau latină, dar si cu ineditul replicilor sonore contemporane.

Interpretii pe care avem onoarea si bucuria sa–i ascultăm fie în spatiul neconventional al podului Casei Teodorescu din Tintea–Băicoi, fie în Biserica romano–catolică Cristos Rege din Ploiesti sau la la Muzeul National al Tăranului Român din Bucuresti sunt Carolina Astanei – mezzosoprană, Sebastian Dumitrescu – electronică, Ulrich Kaufmann – video, Roxana Moisanu – harpă celtică, Sapia Nedwed – dans, Maria Magdalena Probst – violoncel, Otto Probst – pian electric/ orgă, Cristina Radu – soprană, Sextetul vocal „Bucuresti” condus de Emanuel Pecingină, Mladen Spasinovici – violoncel si Irina Ungureanu – soprană.
Ca ultim punct în programul festivalului, duminică 21 iulie are loc în premieră în România spectacolul de video–teatru–dans Klang.Raum.Frau  – symphonie pour une femme seule după “ symphonie acousmatique” si “Lui comme elle”, cu texte de Elfriede Jelinek, al compozitorului austriac Dieter Kaufmann.
Concertele organizate de Tintea Muzicală si workshopul de compozitie sunt prezentate de muzicologii Alexandru Bădulescu, Ruxandra Arzoiu si Alina Velea.

Programul editiei a V–a a Festivalului Tintea Muzicală:
JOI 18 iulie ora 19 – Concert – DINCOLO DE VOCI
                                  Biserica Romano–catolică Cristos Rege
                                  Ploiesti, str. Stefan cel Mare nr.13
VINERI 19 iulie ora 16 –  Workshop – REPLICI LA POLIFONII MEDIEVALE
                                           Tintea, casa Teodorescu
                                           Tintea, oras Băicoi, str. Albăstrelelor nr.25
                            ora 19 – Concert – VOCILE ASCUNSE
                                          Tintea, casa Teodorescu
SÂMBĂTĂ 20 iulie ora 11 – Concert – VOCILE  TRUBADURILOR
                                                Tintea, casa Teodorescu
DUMINICĂ 21 iulie ora 19 – Concert – VOCI SI SUNETE
                                                 Bucuresti, Muzeul National al Tăranului Român
                                                 Sala Irina Nicolau
                                                 Soseaua Kiseleff nr.3 – Intrarea prin str. Monetăriei
Intrarea la toate concertele este liberă.

                                                  Directori festival Dana Cristina Probst si Adina Dumitrescu


              adina_dumitresch@yahoo.com Tel: 0726 267863                                                                         Info: https://www.facebook.com/TinteaMuzicala/info           
******************************************************************
textul anuntului si materialele promo  apartin doamnei compozitoare Adina Dumitrescu

marți, 12 martie 2013

websiteul nostru cel de toate zilele

TREBUIE sa ofere informatii ADEVARATE, atit despre serviciile, cit si despre produsele oferite. Cel mai relevant lucru, cel mai important fapt este prezentarea corecta a ceea ce vrei sa vinzi. Sa fii cu altii, cum iti doresti sa fie altii cu tine, adica serios, profesionist si mai ales, raspunzator.  Websiteul este un mijloc prin care poti cistiga sau pierde clienti. Este un instrument care te ajuta sa vezi   multe  despre seriozitatea si profesionalismul  unei  companii, indiferent in care colt al lumii se afla compania, indiferent ce standarde de calitate aplica, indiferent cit de lunga sau scurta ii este lista cu clienti. Bunaoara, websiteul trebuie sa fie prietenul omului, pentru ca in caz contrar se poate transforma in cel mai mare dusman .

miercuri, 13 februarie 2013

Poetul Dragos Ionescu ne daruieste un ‘Alter Ego’


Poezia este o taina, o binecuvintare, un semn venit din  cer. Asa stind lucrurile, astfel plamadind cuvintele, poetul brailean  Dragos Ionescu  prin ultima sa aparitie editoriala ‘Alter EGO’ ne spune cum anume isi asteapta ‘semnul tainei’.
   Aparuta la Editura PIM din Iasi in 2012  cu o prefata semnata de poetul  Virgil Andronescu  , noua carte de poeme a lui  Dragos Ionescu ’Alter ego’ stirneste, provoaca, ne face cumva sa stam pret de citeva clipe si sa meditam asupra propriului nostru  ego.  Cu poezia lui Dragos Ionescu m-am intilnit  acum mai bine de 10 ani, atunci cind a publicat citeva poeme in revista CITADELA al carei redactor cu onoare am fost. Prin urmare, prietesugul nostru e vechi, iar bucuria aparitiei acestui volum e mare. Scriitura  este recognoscibila, si-a pastrat acea naturalete si sinceritate a versului, iar temele prin care cu tandrete navigheaza ne sunt cunoscute.’ Intre radacini si seminte, cirmaci fara cirma ,/ vislesc spre un nord nesperat. / Caut potrivirea cuvintelor cu sentimentele/ Lipsite de vederea pamintului./ In urma ramin actorii…/ Lumina de becuri chioare, /in departare scen a/lumii’’(pg 44)
N-as spune ca este ludic, n-as spune ca este un revoltat, mai degraba ca este un norocos. Un binecuvintat. Un  poet brailean care-si asuma cu indirjire misiunea pe care o are. ‘De pe Golgota asteptarii /Bratele-mi crucificate/ Miros a crud /Si a padure coapta./ Ma-nchin si pling./ Doar senzatia purificarii de sine/ Mai vineaza in rodul din Hristos’(pg.28)
Nu stiu daca putem vorbi de o poezie premistica la Dragos Ionescu, dar cu siguranta vom intilni mai multe nuante ale acestei teme:’In singuratate/ Ma recunosc ca un orfan./ Tin greu pasul cu mine,/ pasul vulgului intrebator/ printe ierarhii ceresti./ Intrebari nerostite/ Scapam din cerul gurii mereu!’(pg. 35) ‘Alter ego’ este un lung poem de dragoste spun eu, asa se  si  poate citi,  poemele n-au titlu, par aleatorii, insa bucuria lecturii te face sa astepti urmatoarea  si urmatoarea poveste. Ca si cum am avea in  fata ochilor mai multe ferestre, mai multe imagini. Curajoasa abordarea aceasta, riscanta totusi, dar reusita. N-ar fi izbindit acest lucru decit prin truda condeiului, prin harul pe care-l are si prin dorinta de a –si duce Crucea. Despre asta e vorba in ‘Alter Ego’, despre o Cale pe care poetul Dragos Ionescu o urmeaza, incapatinat, asumat, cu bucurie si cu truda.   

duminică, 6 ianuarie 2013

"Cum sa-L botez pe cel ce poarta necazurile lumii?"

"Fiind Suvoi, izvorator din Dumnezeu, de har si bunatate, in repejunile Iordanului ai intrat, ca prin ape sa curatesti pacatul omenesc: Frica s-a facut vazand pe Facatorul cerului si ai pamantului, dezbracandu-se la rau si primind botezul de la rob. Puterile ingeresti s-au mirat, raul Iordan si-a intors apele inapoi, neputand suferi focul ce manca apele lui, si nici sa spele pe Cel Curat si sa stearga pe Cel fara de pacat. Pentru aceasta veseleste-te, Iordane, bucurati-va, izvoare si balti, toate adancurile marii; ca astazi s-a sfintit firea apelor, liberandu-se de stapanul intunericului ce se ascunsese acolo. Si toata faptura veselindu-se, canta cu noi: Aliluia."Condacul 5 din Acatisul Botezului Domnului

miercuri, 2 ianuarie 2013

marți, 1 ianuarie 2013

Urmeaza statia BUKHARESTSKAIA cu peronul pe partea stinga

BUKHARESTSKAIA(Bucuresti) este , gindesc eu, ultimul succes din 2012 al diplomatiei romane . 
Pentru cine nu stie, BUKHARESTSKAIA este o noua statie de metrou in Sankt Petersburg. BUKHARESTSKAIA poate fi un loc numai bun pentru a desfasura tot felul de evenimente culturale, interesante si care pot ajuta intr-un fel sau altul imaginea Romaniei. In spatele acestui proiect , BUKHARESTSKAIA, se afla nume, se afla profesionisti, specialisti carora se cuvine a le multumi. Din pacate  ei sunt intr-un mare anonimat, dintr-un motiv sau altul. In fine, avem BUKHARESTSKAIA, acum sa vedem cine urca si cine coboara.