vineri, 31 iulie 2009

Cu 20%mai putini

zise President si vor pleca 22000 de oameni din administratia publica si agentiile guvernamentale. Nu ma bucura acest lucru. Nu lucrez 'la stat' sau in 'guvernamentale' dar as fi asteptat, ca toti ce care mai cred in masuri 'drastice' ca Guvernul sa taie din taxe, impozite si sa ofere serviciile de care au nevoie 'intrepinzatorii'. M-as fi asteptat la o comunicare coerenta din partea guvernului, nu la dialoguri politice in locul celor economice. S-a stiut ca vom fi in criza economica. Adica, au stiut. Logic si normal era ca unele masuri economice si sociale sa fi fost aplicate de ceva timp, guvernul sa vina pe piata cu programe flexibile, coerente. Nu au facut acest lucru. De ce nu s-a comunicat, de ce Isarescu spunea' sa ne scoatem criza din cap', de ce si iar de ce...Am facut ..imprudenta sa caut stiri la tv, si am dat peste dialoguri politice , fara un scop anume, a te bate pentru a te bate. A face comisii care sa fie comisii , sa cerceteze, si iar sa cerceteze, iar rezultatul acestor cercetari, nu va fi concretizat vreodata. Romania mea a devenit o tara pe care eu n-o mai inteleg, o tara care nu are nici un 'sentiment' fata de ai ei. O tara straina siesi, si care seamana cu o femeie foarte obosita, murdara, disperata, care si-ar putea gasi rostul pierdut, dar nu mai se vrea. Romania mea nu mai are nevoie de ea. A uitat sa tina capul sus, iar ce vede ea acum nu sunt decit umbre.

8 comentarii:

  1. Am ezitat oleacă în a comenta ceva la această postare... cu toate că pot subscrie fără dificultate la ideile ei. Doar stau şi mă gândesc la toate muhaielele şi târâturile care au condus-o (ţara) după 1947. Tot felul de neo-ctitori de ţară... Gheorghiu Dej, Odiosu', Iliescu etc... şi apoi din background, scârba de Ana Pauker, apoi mai contemporanii Roman sdrobitorul de inimi (sanchi!), Ciorbea, Tăriceanu... ăştia de acuma... E normal ca România să arate ca o femeie murdară, obosită şi disperată. Pentru că soţul acestei femei nu mai este un Ştefan cel Mare, un Mihai Bravul sau un Carol I, ci tot felul de căcăcioşi. CE emulaţie era în 96 în rândul "prostimii", care dorea să îl răstoarne pe Ilici şi să îl pună pe Milică prezident... dar la ce bun? Milică poate o fi avut inima curată, dar nu s-a priceput să facă şi să dreagă. La restul, e invers. Nişte mangafale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu la ce s-a enuntat mai sus!E jale in tara asta,dar oare nu e cu voia noastra?Pentru ca romanul de rand este pasiv la tot ce se intampla in sferele puterii...in mare parte dezgustat...asa cum sunt 9 romani din 10!!!!!!!!Dar neparticiparea politica ii avantajeaza pe alde Basescu cu clica lui!!!Asteptam neputinciosi sa se schimbe ceva in tara asta in bine..si cum o facem?Cu mainile in san?Sunt de parere ca activismul politic,indiferent de ce culoare poate fi in mare masura benefic!!!!inchei cu o zicala:PATRIA NU NE POATE DA NIMIC,DAR NE CERE TOTUL!!!!Viitorul noi il cream azi prin implicare,nu prin ignoranta si dezinteres!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cristake
    Domnul Cristake, prin urmare e si Romania dvs.
    Indiferent ce barbati are. Se cade sau nu sa spunem lucrurilor pe nume, nu sa le amestecam.Ne place imaginea maculata de mama-tara, care doar in ultimii ani( desi ar fi in 'puterea virstei'pe linga alte surate )n-ar fi avut noroc. Ei, poate s-o gasi vreun cavaler cu dare de mina(multa), cu mintea la cap si inima la purtator, ca doar ..iar trebuie sa fim alegatori.Seara placuta, saptamina frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. @the winner
    ..stiu si eu pe cine avantajeaza, pe cine nu..Doar ca inainte de vot, multi viteji se arata, prin blogosfera, cu tot felul de posturi care de care mai 'sucare'. Dupa vot, apar posturi in care spun sincer, 'n-am votat',nu merita. Si asta nu-mi pare o idee inspirata. Din contra.Bunaoara, ma intreb si eu, mai in serios, mai in soapta: tu ce-ai facut pentru Romania ta? E o intrebare buna, zic.Merci, toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioana, rationamentul tau este corect. Intr-adevar ca sa poti supravietui in vreme de criza, tu Guvern, trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta sa incurajezi economia reala (adica cea care produce bani)...dar in acelasi timp nu trebuie uitat faptul ca Romania are un aparat de stat incredibil de "umflat", birocratic si lipsit de orice productivitate.
    Nu as vrea sa fiu inteles gresit. NU sunt vreun simpatizant al guvernului sau al puterii actuale...cred ca reiese acest lucru destul de clar din articolele pe care le postez pe blogul meu. Si mai fac parte si din categoria celor care muncesc 12 ore pe zi in privat si parca m-am saturat de existenta celor aprox. 1 milion de oameni care lucreaza intr-o forma sau alta in aparatul guvernamental, agentii, directii etc. si care unii dintre ei pot deveni cu usurinta campioni mondiali la Solitaire si citit ziare.
    Poate ca aceasta criza va face si un singur lucru bun pt tara asta...si anume sa mai reduca din acest aparat birocratic enorm. Modelul economic actual al Romaniei nu are cum sa mai mearga multa vreme in forma asta, in care un salariat productiv tine in spate 3-4 oameni neproductivi (pensionari, someri si mai ales functionari publici).
    Din pacate nu cred ca acest guvern impotent in incompetent va reusi cu adevarat sa restructureze sectorul public...si nu pentru ca nu ar putea ci pentru ca acele agentii si directii sunt conduse politic tot de oamenii lor...e ca si cum ti-ai omora proprii copii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cind am scris ca nu ma bucur pentru aceste disponibilizari m-am gindit ca singurul criteriu de pus pe liste ar fi: urgenta! Ca cei cu relatii mai sus vor ramine, iar competenta va fi si ea, undeva, departe. Unele dintre agentiile guvernamentale au roluri foarte bune, de promovare a diferitelor sectoare de act, de business,de finantare externa, comunicare. Si ma tem pentru cei care, desi competenti, vor trebui sa plece pentru ca sunt anume criterii comuniste , gen: vechime in munca, relatii, care vor fi foarte solide. La acei oameni m-am gindit. Sunt convinsa ca sunt SI oameni competenti acolo, dar, repet, criteriul va fi altul. Saptamina rodnica Mihai. Merci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pt tara mea m-am implicat prin educarea celor mici in acoala!!!!!!!!Apoi am aderat la un program politic care se potriveste cu conceptia mea despre viata.....sunt liberal,asa ma simt cel mai bine...cred ca noi romanii putem reusi PRIN NOI INSINE!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ..mult succes domnule liberal. Asteptam vesti, detalii, opinii comunicatoare, cu folos. Speram ca va fi bine, prin noi insine, prin altii, printr-o unitate in diversitate, sau cum se mai spune. Bafta! Zi placuta.

    RăspundețiȘtergere