joi, 16 iulie 2009

Joaca de-a facultatea

lasa urme pe obrazul unora. Urme de nesters. Stau si intreb: daca un student de la Spiru, care e ceva mai silitor, si-a achitat toate obligatiile financiare fata de facultate si nu isi poate reprosa decit ca a terminat la'privat', cind vede ca a pierdut si timp si bani iar diploma nu ii e recunoascuta, ce zice? In mod normal, intr-o tara in care legea e lege si nu tocmeala( a se citi ordonanta de urgenta) acesta ar fi un scandal mai mare decit trimbitatul 'caz Ridzi". Cit costa 1 an de studiu(1200-2200)*3ani studiu*92846 absolventi(nr.egal cu cel din toate univ.de stat din Romania) , ajungem la o suma deloc de neglijat. Clar avem probleme si in acest minister, aveam si pina acum, si s-a asteptat atitia ani pentru a spune un nu...DAR, vom da o ordonanta de urgenta si voi veti da licentele in alte universitati, si sa nu va suparati....Penibil. Iar daca intrati pe situl lor, www.spiruharet.ro, veti vedea si felicitari si filmuletul cu studentii'fericiti', ce mai, veselie nu gluma. 92846 de absolventi?!

4 comentarii:

  1. Nu cred ca se mai poate vorbi despre facultate...cum nu se mai poate vorbi in aceasta tara nici despre invatamant superior. Totul s-a transformat intr-o mare afacere, extrem de profitabila atat pentru conducatorii acestor Universitati (si nu ma refer aici numai la cele private, ASE-ul fiind un exemplu stralucit in acest sens) cat si pentru unii "profesori" care fac munti de bani profitand de acest sistem gresit.

    RăspundețiȘtergere
  2. ..eu le sunt profund recunoscatoare profesorilor mei, pentru tot ce am invatat de la ei.Invatamintul de stat romanesc are cu ce se lauda.Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca unii de la o universitate particulera fac manarii, asta nu inseamna ca ar trebui distrus tot invatamantul particular. Pentru ca are si el meritul lui. Asa cum si la invatamantul de stat exista, in corpurile profesorale, o sumedenie de boi, care nu profi universitari, dar nici macar bibliotecari la scoala sateasca nu ar merita sa fie. Dupa mintea mea, la fel ca in muuulte alte domenii, nu exista sau nu se vrea sa existe destul control asupra unor astfel de universitati. Cand sta cineva cu ochii pe tine, nu mai faci matrapazlacuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...'matrapazlicurile 'n-au mai mers anul acesta, si uite ce scandal a iesit, si uite cum reactioneaza legiuitorii si uite ce ordonanta vesela vor sa dea. Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere