luni, 20 iulie 2009

Maria. Maria Tanase

pe care o ascult cu placere...Fericit e neamul care poarta esemenea talente, asemeni bogatie sufleteasca. Fascinante sunt si 'povestile'ascunse , secrete ale unei vieti tumultoase care -i insotesc legenda, dar mai frumoasa e zestrea ei-cintecul . Imi amintesc, prin '93 l-am cunoscut la Ploiesti, in cadrul unei intilniri culturale, pe impresarul ei Gaby Michailescu, care spunea ca..Maria a plecat din lumea asta saraca, 'ce era in lada, era si pe ea', cita modestie, cita daruire!


2 comentarii:

  1. Nu stiu pe unde oi fi citit sau auzit cum ca Maria Tanase ar fi o Edith Piaf a noastra. Why not, daca tot e Bucurestiul Micul Paris(er). Am inteles, asa pe apucate- ca nu le-am studiat biografiile - ca vietile celor doua au avut ceva similitudini, ba nu chiar putine... In fine, mereu mi-a placut mai mult "a noastra".

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt similitudini, cum sa nu fie...Ambele s-au daruit prin muzica, neglijindu-si sanatatea(Maria noastra avea cancer la sin, Edith avea o sanatate subreda din nastere), ambele reprezinta un etalon, fac parte din cultura tarilor carora le apartin, le-au placut oamenii simpli, au cules cintece vechi, uitate,si le-au redat publicului, au fost doua femei iubite si au iubit la rindul lor;e oarecum nedrept ce fac eu acum, pentru ca multe se pot spune/scrie despre aceste doua doamne, care au uimit lumea si au facut ca numele lor sa fie privite cu cinste si cu mindrie. Seara placuta.

    RăspundețiȘtergere