duminică, 19 iulie 2009

Pai, sa cumpar un bonsai

un tablou, o carte cu o coperta rosie (ca are mobila pe negru), un parfum scump, sau mai bine...Bonsaiul este o opera de arta, asa cred eu. E 'super' sa primesti in dar bonsai si tot asa de'super' ar fi sa oferi. Intrebam o florareasa, zilele trecute, daca si cine cumpara bonsai. Mi-a spus ca, din ce s-a vindut , au 'venit unii cu masini bengoase' si cuconeturi inalte de 2 metri, au mai cumparat si oameni 'normali', dar mai rar. Sunt scumpi, pentru'normali'. Am intrebat daca cei care cumpara stiu sa si ingrijeasca 'copacul in miniatura', si mi-a spus ca..poate 'servitoarea' , sau platesc pe cineva. Bine, dar pentru ce tin neaparat sa aibe in casa un bonsai...'Asa, e la moda'.

4 comentarii:

  1. Hortensia Papadat Bengescu tare bine mai zicea in "Concert din muzica de Bach". E la moda, vai, tre' sa ma bag si eu... Sa fiu vazut in cutare loc, sa fiu vazut cu cutare lucru pe mine... nu conteaza ca ma oparesc, dar sa nu cumva sa zica snobii putrezi si bogati, clica mea, ca nu sunt trendy... pentru ca imaginea conteaza, nu? Isi iau bonsaiu', il pun undeva intr-un ungher, dupa directivele unei alte porcarii trendy, pe nume feng shui, si il lasa acolo. Vorba floraresei, sa il ude servitoarea. Pai doar nu or tine ei la un lucru asa marunt, daca la propriile femei nu tin, divorteaza si se combina intre ei de "n" ori luate cate "k", adica ca iepurii... iar pitipoancele "cu staif", la randul lor... etc etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mi-am luat mai demult un bonsai (si nu, nu sunt pitipoanca :) ) dar a decedat la un moment dat ca n-am avut timp de el....e foarte pretentios :(

    RăspundețiȘtergere
  3. citeodata plantutele aste sunt parte din mine.Eu sunt o maaare iubitoare de flori, si le dedic ceva timp.Merita, pentru momentele de incintare. Mi-ar place sa am mai multe informatii despre Feng shui si un Maestru autentic. Multumesc pentru comentarii, diferite, asemeni unui bonsai cu flori si unul ale carui podoaba sunt frunzele.. Ambii deosebiti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa fie ok bonsaiul, poti afla mai multe pe http://bonsaiclub.ro
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere