vineri, 1 ianuarie 2010

Necolindatorii si necolindatii

N-am prea avut colindatori..cei care stiu a colinda n-au mai pornit colindul, iar ceilalti care au colindat..n-au fost colindatori. Obiceiurile sunt pastrate in functie de interesul casei, traditiile..Mi-a fost dor sa aud un colind pornit dintr-un suflet de copil, si nu mi-a placut sa primesc colindatori mahmuri, care nici nu stiau ce spun, nici nu voiau a spune multe. M-am intrebat serios..ce s-ar face semenii mei fara un paharel-doua-trei de bauturica. Serios vorbind/scriind, in majoritatea transmisiilor tv si radio, bauturica este un apanaj indispensabil colindului..paharul de tuica,palinca si vin, musai sa fie. Restul, fudulie se chiama. Se spune ca ce faci in prima zi a anului, faci tot anul. Eu blogaresc si comunic, zau asa, de ele sa am parte. Si de prieteni(au venit , bineinteles,dar ei nu colinda) , de voiosie si circoteli. Altminteri, nu m-as recunoaste. p.s. Doua surori m-au sorcovit, dar n-am cuvinte sa spun/scriu cit de frumos si ce glasuri de ingeri au. Sic.

2 comentarii:

  1. Chiar asa! Paharelul nu lipseste romanului in nici o imprejurare.La nunta se bea, la pomeni se bea (uneori cei veniti sa-l pomeneasca pe raposat pleaca spre case cantand!).
    Cineva spunea razand de oamenii dintr-un sat ca 80% sunt betivi, iar restul de 20% sunt consumatori de bauturi alcoolice!
    Cat despre colindatori au invatat sa spuna in mare parte:"La anul si la multi ani,sa ne dati si noua bani!"

    Ei, dar sa lasam la o parte lucrurile care ne supara si sa ne bucuram de viata asa cum este ea!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. ....nu 'supara', ci inveselesc, ca nu le-a trecut nici pina acum...La multi ani!

    RăspundețiȘtergere