joi, 16 septembrie 2010

Astazi am fi sarbatorit-o pe doamna Anca Parghel

Mircea Tiberian: "Anca Parghel a fost pentru jazz unul dintre cele mai mari talente pe care le-a dat țara noastră. În afară de voce, avea o capacitate de creație și o vitalitate ieșită din comun. Toate aceste calități au făcut-o o mare cântareață. Și, probabil că dacă s-ar fi născut pe alte meleaguri, alta ar fi fost traiectoria sa. Pentru noi, a fost important că a existat și este o mare pierdere pentru muzica românescă."

3 comentarii:

  1. Mare valoare, mare de tot, Dumnezeu s-o odihneasca. A murit cam in aceeasi perioada cu mama, la diferenta de cateva zile. Pana acum am reusit sa cunosc doar un singur fan declarat al ei, iar asta demult...
    De ce oare am senzatia ca o Cesaria Evora, par iezampal, e mult mai "vanata" de publicul rumanesc decat ar fi fost/era dna Parghel sau, ca inca o mai avem, e Aura Urziceanu? Snobismul si moftul?
    Pentru un weekend autumnal in toata plenitudinea lui, iaca un "cadou simbolic" (ca e moca, ca si sfaturile): ceva de la un alt jazzman disparut prea curand. Esbjorn, cel de la pian.
    http://www.youtube.com/watch?v=1S8Pb3Rt18U&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  2. ..multumesc domnul Cristake,, ai mare dreptate.Imi pare rau pentru mama ta. Multumesc si pentru dar. O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere