luni, 9 mai 2011

Sa ne traiti mai...europenilor, mai !

Ziulica Europei a fost/este azi- 9 mai. Care te-ai simtit european azi, inseamna ca ai petrecut ca atare. Da'chiar, ce (mai)  are asa de ...european   Romania- se tot mirau unii azi. Care pe la TV, care pe la Radio, interesant cum isi cautau ei raspunsurile. Si toate se intorceau la istorie, la cultura, la altii. Noroc mare avem cu titanii culturii romane. Ei sunt mindria noastra, la orice sarbatoare. Dar ce anume face europeana tarisoara pentru ei, putin este. Nu vrem sa facem, nu avem bani sa facem, si nu stim sa facem. Ar fi trebuit sa fie azi o zi a multiculturalismului, o zi a unitatii, in care fiii batrinei Europe sa fie mai intelepti, mai altfel.   Si tot azi avem si ceva ani(134) de la declararea independentei Romaniei. Pe mine ma intereseaza mai mult importanta istorica a acestei zile. Si tare as fi vrut sa vad istorici si oameni politici vorbind despre aceasta fapta istorica. Or fi fost ei televizati si ..imortalizati, dar subsemnata n-a prins pe niciunul. Nici la televiziunea publica. 

2 comentarii:

  1. Eu am insotit azi o persoana, care a intrat in restrangere de activitate, la sedinta de ocupare a unui alt post in invatamant.
    Oamenii au fost chemati la 9, iar sedinta a inceput la 12.
    Deci, ne putem mandri ca am fost si noi...eroi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuiau sa fie ceva evenimente in Herastrau in 8 Mai dar au fost amanate datorita vremii (trebuia sa participe si Corporeanima). Oricum o sa fie, din cate am inteles ceva organizat in duminca din 22 Mai.

    RăspundețiȘtergere