vineri, 19 iulie 2013

Festivalul Internațional de Muzică Clasică și Contemporană Țintea Muzicală ediția a V-a, 18-21 iulie 2013 - Băicoi, Ploiești, București

Bonsoire  Mesdames  et  Messieurs ! 
Prima zi de Festival. Ce bucurie, ce surpriza  si ce premiera  aceasta intilnire  cu Codexul Montpellier!  Mai mult decit incintati am fost. Cum am fi putut fi altfel, pentru ca interpretarea acestor lucrari a  fost  facuta de  Sextetul vocal’ Bucuresti’ : Anna Mirescu-soprana, Ana-Maria Szekekely-soprana, Teodora Jarkowski-mezzosoprana, Emanuel Pecingina dirijor si tenor, Florian Costea-tenor. Partiturile au fost interpretate la violoncel de Maria Magdalena Probst si la pian el/orga el. de Otto Probst.
Vocile si instrumentele, interpretarea acestor muzicieni  parca ar fi strabatut timpurile, ducind publicul catre alte tarimuri. Mult mai interesante si linistite.
Si in aceasta editie Festivalul  International de muzica clasica si contemporana Tintea Muzicala s -a bucurat de prezenta Excelentei sale, domnul Ambasador al Austriei la Bucuresti Dr. Michael  Schwarzinger si a doamnei  Rosi Schwarzinger , prieteni ai evenimentului muzical .
Intr-adevar, publicul  a fost numeros, iar Biserica. Romano-Catolica ‘Cristos Rege’ din Ploiesti  plina.
Lucrarile in prima auditie semnate de  compozitorii  Dan Dediu si Adina Dumitrescu au adus Lumina in sufletele noastre. Personal am fost incintata de lucrarea  ‘Jolietement-joc cintat cu 5 persoane pe texte din Codexul Montpelier(p.a.a.)’ semnata de Adina Dumitrescu, de maiestria cu care un compozitor poate realiza asemenea armonii.
Si aceasta nu a fost decit prima zi a Festivalului  ‘DINCOLO DE VOCI’. Jocurile cu voci  continua. 

Un comentariu:

  1. Draga Ioana,

    Admir felul in care ai redactat si postat textele si fotografiile facute la concertele de la Tintea.
    Foarte frumos!
    Multumim ca ai fost alaturi de noi!
    Florile sunt inca in vaze chiar in gradina noastra, noi suntem care la Viena, care pe drum spre Finlanda.
    Sper sa reusesc sa-ti trimit acest mesaj.

    Cu drag,
    Dana

    RăspundețiȘtergere