duminică, 20 februarie 2011

20 februarie este Ziua Mondiala a Dreptatii Sociale

La noi , in Romania, e ziulica Mondiala a Dreptatii Sociale, si pica intr-o duminica, iar websiteul 'de Romania'   al ONU nici nu  publica vreun comunicat. Pentru ca nu ne-ar interesa. La comunicare guvernamentala  n-am stat prea bine . De fapt, ce e cu ziulica asta mai noua (2009), importanta ce-i drept. Este un bun prilej de a ne aminti ca suntem oameni si datori a face fapte de caritate. Guvernamentale sau nu. O zi in care am putea ajuta pe cel  care nu are mijloacele materiale necesare, fara sa-l judecam. El poate sa ne judece pentru neglijenta si neprofesionalismul nostru.

5 comentarii:

  1. Nu numai zilele astea dedicate dreptatii,sanatatii,stiintei,artei,sexului etc etc. sunt de ajuns ca sa se mentina ceva bun si dezvolta ceva asemenea.Trebuie sa faca fiecare-n parte zilnic ceva in sensul asta si nu sa stea sa-si aduca aminte doar atunci cand se confrunta cu ele sau cand se implineste ziua dedicata lor...Oricum,Romania este aproape inexitenta pe plan diplomatic si in relatiie cu organizatiile internationale(nu ne i-a nimeni in considerare) asa ca e prea mult sa-i cerem chiar si un simplu gest de simbol,fie el si 2-3 randuri scrise pe un site...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ne straduim prea mult sa ne facem "importanti". Vechile obiceiuri...asteptam sa pice para!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Catalin, suntem tratati..cu propria noastra incompetenta.
    @marada, dar, si para ar trebui importata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dreptatea sociala este oarba si muta in aceste vremuri, de aceea nici nu se stie de ea. Ai dreptate, pentru guvern sunt alte chestii mai importante!
    Ce bine ar fi daca fiecare din noi ar sarbatori aceasta zi in fiecare zi. Atunci nu am mai avea nevoie de ONU sau de guvern sau de TeVeu sa na aduca aminte de asta.

    RăspundețiȘtergere