duminică, 18 ianuarie 2009

Al cui esti? A...baiat bun!


Paduchiosule, paduchiosule! Daca iti zice unul ca esti un ...paduchios, te superi, si ar insemna ca n-ai un ban. Daca o femeie spune alteia ca e o... paduchioasa, intelegem ca e cam nespalata, neingrijita, sarmana. Daca un copil ii spune altuia: esti un paduchios! si el e fiu de smecher, se incaiera. Daca odrasla e fiu din popor, adica nu apartine unei familii supermediatizate, birfite, stiute, invidiate, si ii spui ca e. ..paduchios, cam tot nespalat inseamna. Bunaoara asociem adjectivul paduchios cu starea sociala si apoi, in final vedem cum ar fi un paduchios. Al cui paduchios e. Foarte importanta originea.
Dintre primate, doar gorilele mai au paduchi. Evident, veti spune, oamenii sunt oameni! Corect, nici n-am spus altfel, dar daca ai vedea personaje mondene, scarpinindu-se, asa, si in public, cind pe colo, cind pe dincolo, ce ai spune? Ca nu au educatie? Ca trebuie sa se scarpine, daca il maninca?! Ca are ceva de se scarpina sau ca nu conteaza. Si apoi, cite capete celebre n-au avut paduchi! N-ai de ce te rusina cu mititeii pe teasta, cine n-a avut?!
Mai ar fi o intrebare: de unde i-ai luat? Vorba aceea: vezi?! si era un paduchios, uite acum ce a ajuns! Depinde si cu ce te scarpini, cu propia unealta(degetul), cu un cec, cu un card de credit sau cu unul de debit; cine te scarpina, si cum . Teoria scarpinatului. Si toate cele au pornit de la un : paduchiosule! nedrept si injurios, cita invidie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu